Prijava

Vaša prijava

Ako imate psa: Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija sufinanciraju mikročipiranje pasa i sterilizaciju kujica

[]

psa

Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija sufinanciraju mikročipiranje pasa i sterilizaciju ženki u iznosu od 600 kuna najkasnije do 15. listopada ove godine.

– Svi zainteresirani građani s područja Grada Velike Gorice mogu se javiti u Specijalističku ambulantu za male životinje „Ava“ ili u Veterinarsku stanicu Velika Gorica – poručili su iz goričke gradske uprave.

Mikročipiranje pasa je zakonska obveza skrbnika psa, a kazne su do 6000 kuna.

Mikročipiranje se obavlja samo jednom, a u slučaju promjene skrbnika mijenjaju se podaci u bazi i ostaju podaci o prethodnim skrbnicima, zbog čega je važno da se veterinari obavijeste o svakoj promjeni podataka.

Ogrlice i markice koje psi nose oko vrata lako se mogu skinuti, pa je u tome slučaju nemoguće prepoznati odakle pas dolazi i tko mu je vlasnik. Zato je mikročipiranje od velike važnosti prilikom nalaženja skrbnika napuštenih ili odlutalih pasa, čime se ujedno sprječava nekontrolirano razmnožavanje životinja.

Posebno je korisno u skloništima za napuštene životinje, jer omogućava da se psi s ugrađenim mikročipom odmah vrate skrbnicima.

 

Objava Ako imate psa: Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija sufinanciraju mikročipiranje pasa i sterilizaciju kujica pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.