Prijava

Vaša prijava

Goričke škole spremne za povratak učenika u klupe: U dvije se uvode dodatni produženi boravci

[]

klupe

U ponedjeljak počinje nova školska godina tako da će oko 5600 osnovaca, od čega 595 prvašića, ponovno sjesti u školske klupe. U tijeku su završni radovi u nekoliko goričkih škola, a hoće li sve biti spremno za početak nastave uvjerio se i sam gradonačelnik Krešimir Ačkar u društvu resornog pročelnika Nevena Topolnjaka.

Ispred OŠ Jurja Habdelića obnovljena je školska ograda u duljini od 120 metara, a postavljene su i nove klupe. Unutar zgrade reorganizacijom prostora osigurana je učionica za produženi boravak učenika. Isto je to učinjeno i u susjednoj OŠ Eugena Kvaternika, gdje je dodatno obnovljena i kuhinja. Interijer škole već je prepun udžbenika, radnih bilježnica i ostalog školskog pribora kako bi za prvi dan škole sve bilo potpuno spremno. Za osnovnoškolce udžbenike na klupama financira država, dok Grad financira radne bilježnice i tehnički pribor.

Uređena je dvorišna ograda u OŠ Jurja Habdelića

– Nastavljamo s osiguravanjem asistenata u nastavi koji će biti financirani dijelom sredstvima Europske unije, a dijelom našim gradskim sredstvima. Ponovno naglašavam da Grad Velika Gorica trećinu svog proračuna izdvaja za predškolsko i školsko obrazovanje, što nas je prošle godine dovelo na vrh liste gradova u tom segmentu. Jezikom brojki to znači 238 milijuna kuna bilo je na raspolaganju u našem Odjelu za predškolski i školski odgoj. Za asistente u nastavi ulažemo četiri milijuna kuna kako bi svako dijete za koje struka procijeni da mu je asistent potreban, doista i imalo tu mogućnost – izjavio je gradonačelnik Ačkar.

U OŠ Jurja Habdelića i OŠ Eugena Kvaternika novi produženi boravci

Ova će školska godina učenicima ponuditi i dva nova produžena boravka, po jedan u OŠ Jurja Habdelića i OŠ Eugena Kvaternika. Ukupno za programe produženog boravka Grad izdvaja 3,5 milijuna kuna. I dalje je osiguran besplatan školski prijevoz koji košta 8 milijuna kuna, a iako su pod ingerencijom županija, i za učenike srednjih škola osigurane su stipendije od 800 kuna.

U nekim su našim školama pri kraju i veći građevinski radovi, sve u cilju podizanja sigurnosti učenika i ugodnijeg i kvalitetnijeg boravka.

klupe

– Ispred OŠ Nikole Hribara uredili smo plato. Prošle smo godine obnovili kuhinju te dovršili energetsku obnovu. Napominjem da je predviđeno i postavljanje solarne elektrane na krov tako da ćemo zime koje su pred nama dočekati puno mirnije. Isplativost ovih investicija već se vidi na računima za režije – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

Po starom dobrom običaju, prvih tjedana nastave na frekventnim križanjima u gradu dežurat će pripadnici DVD-ova te tako podići razinu sigurnosti učenika na putu do i od škole.

klupe

Objava Goričke škole spremne za povratak učenika u klupe: U dvije se uvode dodatni produženi boravci pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.