Prijava

Vaša prijava

Lijepa tradicija koja traje već 31 godinu: Velikogorički hodočasnici krenuli na put dug 42 kilometra u Mariju Bistricu

[]

gorički hodočasnici

Počelo je 31. zavjetno hodočašće Velikogoričana u Mariju Bistricu. Mnoštvo hodočasnika okupilo se ispred crkve Navještenja Blažene Djevice Marije odakle su u 5 sati krenuli prema najvećem hrvatskom marijanskom svetištu.

Put ih vodi kroz Rakarje, Kobilić i Ščitarjevo.

U Ščitarjevu hodočasnici su se okrijepili kako bi skupili snagu za dalje. Taj također tradicionalni doručak su im pripremile brojne udruge.

Potom se ulazi na autoput prema Varaždinu do Soblinca gdje bi trebala biti još jedna pauza na prostoru kod tamošnje župne crkve.

Hodočašće se nastavlja preko Prepuštovca do Kašine, pa preko Laza do Marije Bistrice u koju bi hodočasnici trebali stići u popodnevnim satima.

U Mariji Bistrici sveta misa bit će služena u 18 sati.

Među hodočasnicima su i gorički gradonačelnik Krešimir Ačkar, dožupan Zagrebačke županije Ervin Kolarec, gradski vijećnik Damir Slojšek.

– I ove godine po dvanaesti put u 5:00 sati kao i naše brojne sugrađanke i sugrađani iz Velike Gorice i okolice krenuo sam na zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu. Velik broj hodočasnika propješačiti će put dug 42 kilometra – kazao je Ervin Kolarec čekajući da kolona krene.

Pogledajte fotografije s prvog dijela puta:

 

Objava Lijepa tradicija koja traje već 31 godinu: Velikogorički hodočasnici krenuli na put dug 42 kilometra u Mariju Bistricu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.