Prijava

Vaša prijava

FOTOGALERIJA Automobilska karavana bogatih stigla i u Veliku Goricu: Ljubitelji brzina oduševljeni, a štovatelji ekologije se križaju…

[]

karavana bogatih

Automobilska karavana bogatih stigla je u subotnje prijepodne i do Velike Gorice. Događaj najavljen kao “reli najrjeđih hiperauta“ je, zapravo karavana skupih jurilica od kojih dio stvarno i jest rijedak, ali među njima je i dosta, da tako kažemo, puno običnijih auta. No svi su oni nedostupni nama običnim ljudima.

I upravo zato ta karavana bogatih privlači jako puno pozornosti, posebno u, budimo realni, siromašnijim državama poput Hrvatske.

Ove godine je organizacija bila bolja nego lani kada su se auti izmiješali s posjetiteljima na goričkoj pisti ZTC-a, pa je prava sreća što nije bilo i žrtava tog događaja. Sada su bili odvojeni ogradama pa je publika samo mogla promatrati i slikati te aute iz daljine.

Kaos je, međutim, vladao na križanju Sisačke i Ulice 153. brigade jer su semafori bili isključeni, a policajci su teško upravljali s poprilično gustim prometom. A skupocjeni bogataški auti su, pogađate, imali prednost.

Jedni će ovaj događaj opisati kao “pravu automobilističku umjetnost“ budući se samo tako može nazvati 60 najrjeđih auta na svijetu okupljenih na jednom mjestu. U toj umjetničkoj zbirci ističu se Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder i McLaren P1, Pagani, Aston Martin, niz modela Bugattija… Zbirka je to kojoj niti jedan ljubitelj “automobilističke umjetnosti“ ne može odoliti.

Uz pistu bilo je i štandova s cugom, klopom pa su se ljubitelji automobila mogli uz hotdog i pivo razmjenjivati dojmove o viđenoj ergeli jurilica.

Glasno turiranje, brza vožnja, tragovi guma na cesti, oktanske pare – sve je to praznik za oči, uši i njuh ljubitelja automobila.

Ali istodobno upravo je to zvono za uzbunu ljubiteljima ekologije i zaštite okoliša koji, naravno, negoduju zbog ove manifestacije. Njih karavana bogatih nije nimalo impresionirala, nego upravo suprotno. Jer uz zaštitu okoliša nikako ne idu auti koji doslovno troše desetke litara benzina na stotinu kilometara ili koji zaglušujućom bukom motora paraju uši ljudima.

Iza ove karavane stoji organizacija Supercars Owners Circle koja okuplja vlasnike skupih jurilica. To je ekskluzivni klub više nego dobrostojećih ljudi koji imaju turbo aute.

Pogledajte galeriju fotografija:

Oko automobila vladala je gužva

karavana bogatih
Uz skupocjene aute idu i ljepotice… / Foto: Gorica.info

Objava FOTOGALERIJA Automobilska karavana bogatih stigla i u Veliku Goricu: Ljubitelji brzina oduševljeni, a štovatelji ekologije se križaju… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.