Prijava

Vaša prijava

Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije: Školarci u Velikoj Gorici izložili svoje proizvode

[]

zadruga

Sok od jabuke ili pekmez od šljiva. Sirup od koprive ili mente. Sapuni, narukvice, ogrlice… Keramički ukrasi, mirisni jastučići, macerati, ulje za tijelo… I još štošta toga, ukrasnoga i uporabnoga, izložili su zadrugari, osnovnoškolci i srednjoškolci, na 9. Danu učeničkih zadruga Zagrebačke županije organiziranom u utorak u Velikoj Gorici.

– Zagrebačka županija već dvadeset godina podupire i daje punu podršku učeničkim zadrugama kojih na našem području ima čak 40 – prilikom otvorenja sajma rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec dodavši da je Županija samo u ovoj godini za zadrugarstvo osigurala 133.000 kuna.

Također, poželio je puno uspjeha zadrugama koje će se krajem ovog mjeseca u Vinkovcima predstaviti na Državnoj smotri učeničkih zadruga. – Budući da naši zadrugari unazad nekoliko godina na njoj postižu sjajne rezultate i uvijek su među prvih pet u Republici Hrvatskoj, siguran sam da će i ove godine imati puno uspjeha – istaknuo je Kolarec.

Nakon kraće svečanosti otvorenja manifestacije, štandove zadrugara obišli su zamjenik župana Ervin Kolarec, v.d. pročelnika Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Grada Velike Gorice Neven Topolnjak i Darinka Balen, tajnica Podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije.

zadruga

zadruga

zadruga

 

 

Objava Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije: Školarci u Velikoj Gorici izložili svoje proizvode pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.