Prijava

Vaša prijava

Oborine na našem području ne prestaju: Tijekom jučerašnjeg dana u Velikoj Gorici palo kiše kao u čitavom “normalno kišnom“ rujnu

[]

promet oborine

Oborine u većini dijelova Hrvatske nikako ne prestaju, pa iznimka nije niti šire velikogoričko i zagrebačko područje. Od petka u 8 sati do danas u isto vrijeme na području Velike Gorice, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), palo je 43,8 litara kiše na četvorni metar.

Podaci su to koje meteorolozi mjere na Zračnoj luci Franjo Tuđman. Da je tih gotovo 44 litara oborine palo u svih 30 dana rujna na našem području, meteorolozi bi taj mjesec označili kao “normalan“ prema količini oborina.

Zanimljivo je da su meteorološki mjerni uređaji puno više oborine izmjerili jučer na lokacijama koje su od našeg aerodroma udaljene tek desetak kilometara. Tako je na zagrebačkom Griču palo 52,4 litara kiše po kvadratnom metru, a u Maksimiru 55 litara, odnosno 11 litara više nego na aerodromu, odnosno u Velikoj Gorici.

Kiša će na našem području danas padati gotovo čitav dan. DHMZ prognozira da bi se naoblaka mogla početi smanjivati tek navečer i u noći na nedjelju.

A prognoza za nedjelju je ipak bolja:

Većinom sunčano povremeno s umjerenom naoblakom, posebice u drugom dijelu dana. Ujutro na širem gradskom području može biti magle. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 8, a najviša dnevna između 18 i 20 °C.

Objava Oborine na našem području ne prestaju: Tijekom jučerašnjeg dana u Velikoj Gorici palo kiše kao u čitavom “normalno kišnom“ rujnu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.