Prijava

Vaša prijava

FOTO Velika Gorica u ozračju oldtimera: Smotra starih ljepotana oduševila Velikogoričane

[]

oldtimera

Stotinjak limenih ljepotana na dva, tri, četiri i više kotača okupirali su u nedjelju prostor oko Muzeja Turopolja na prvom Oldtimer showu Turopolje. Rezultat je to višemjesečnog truda i rada vodstva i članova Oldtimer kluba Turopolje, koji su samo u nešto više od godine dana svojeg postojanja uspjeli organizirati ovu lijepu manifestaciju.

Mnoštvo naših sugrađana imalo je priliku uživo vidjeti neke od klasika automobilske i moto-industrije. Još je zanimljivije bilo vidjeti namjenska vozila poput traktora, vojnih kamiona, starih vatrogasnih vozila ili policijskih motocikala, koji su često stariji i od svojih vlasnika. Posebnu je pozornost privukla i replika vojnog kampa američke vojske iz Drugog svjetskog rata.

Osim pregleda povijesnih vozila, posjetitelji su mogli uživati i u izloženim modelima automobila prerađenima za cestovna natjecanja. Ta vozila ne spadaju u kategoriju povijesnih, ali sasvim sigurno obogaćuju ovakav događaj.

Organizatori su se potrudili osigurati bogati program popratnih događanja, kao i gastronomsku ponudu. Oni najmlađi mogli su sudjelovati u natjecanju mini-vatrogastva te u utrci bicikala bez pedala.

KUD Mičevec i FA Turopolje prezentirali su reviju retro haljina, koje su se savršeno uklopile u ovu priču, dok je unutar Muzeja Turopolja postavljena  izložba „Motocikli Oldtimer kluba Turopolje“.

Okupljene su zabavljali puhački orkestar DVD-a Velika Gorica, Saturnus bend te Plesni klub Barbara.

 

oldtimera

oldtimera

oldtimera

oldtimera

oldtimera

oldtimera

 

Objava FOTO Velika Gorica u ozračju oldtimera: Smotra starih ljepotana oduševila Velikogoričane pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.