Prijava

Vaša prijava

Direktorica Turističke zajednice Maja Toth predstavila predstojeći Gastro Turopolja

[]

toth

Nakon što je početkom srpnja preuzela vođenje Turističke zajednice grada Velike Gorice, pred Majom Toth dva su velika događaja; predstojeći Gastro Turopolja te vrlo brzo i Advent u Gorici. Bila je to dobra prigoda da nova direktorica Turističke zajednice na radnom sastanku u vrlo ugodnoj atmosferi okupi predstavnike lokalnih medija, predstavi sebe i svoju viziju rada te ukratko najavi 21. po redu Gastro Turopolja.

Ovogodišnja će se manifestacija održati od ponedjeljka, 10. listopada pa do nedjelje 16. listopada. Svih sedam dana moći ćemo uživati u već tradicionalnom Gastro tjednu u brojnim goričkim restoranima. Novitet ovogodišnjeg Gastra jest tzv. Dječji gastro, koji će se održati u subotu, 15. listopada uz sudjelovanje učenika Strukovne škole i dječjih zadruga. Program će obogatiti dječji zborovi, mađioničari, igraonice te glazbeni i plesni programi.

U petak 14. listopada, u suradnji s VEGOR-om, u Centru za posjetitelje održat će se predavanje pod nazivom „Povezivanje lokalnih proizvođača i građanstva na primjeru modela Solidarne razmjene“. Predavanje će se održati Robert Hadžić, konzultant za ruralni razvoj i direktor Udruga OPG-a Hrvatske.

Završni dan Gastra već je tradicionalno rezerviran za natjecanje u pripremi turopoljske kotlovine i gulaša. Uz to će i brojne udruge sudjelovati u pripremi tradicionalnih jela, a posjetitelji će moći uživati i u slatkim delicijama te probranim vinima i likerima.

Naravno, Gastro Turopolja okončat će se u večernjim satima uz zabavni glazbeni program. Ne sumnjamo da nas očekuje jako lijepi tjedan u našem gradu, a svesrdno se nadamo da će dobra atmosfera rastjerati kišne oblake.

Objava Direktorica Turističke zajednice Maja Toth predstavila predstojeći Gastro Turopolja pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.