Prijava

Vaša prijava

Gorička oporba traži smjenu direktora VG Vodoopskrbe Krunoslava Višića zbog pročistača

[]

višića

Oporbeni gorički vijećnici održali su zajedničku konferenciju za novinare o aglomeraciji odnosno pročistaču na kojoj su zatražili smjenu direktora VG Vodoopskrbe, Krunoslava Višića.

Ivo Jelušić (SDP) je kazao kako je ovo najveći projekt u povijesti našeg grada, ali stvari od početka posebno oko pročistača ne funkcioniraju.

– U početnoj fazi HDZ-ova upravljačka struktura je pogodovala jednom dobavljaču, namještala posao za njega, a to je sada jasno jer imamo i presude o tome i priznanja. Svi sada o tome šute. Ova sadašnja vlast nastavila postupak dalje. Aktualni natječaj za izgradnju pročistača je poništen, a žalitelju se mora isplatiti 100.000 kuna. VG Vodoopskrba nije zakonito postupila pri ocjeni ponuda. U prvom dijelu se namještalo, a sada se očito nekom pogodovalo, nekome se išlo na ruku. Tražimo da gradonačelnik Krešimir Ačkar kao Skupština društva VG Vodoopskrbe razriješi upravu odnosno direktora jer je on odgovorna osoba koja je sve ovo potpisala. Ukoliko gradonačelnik to ne učini znači da preuzima kompletnu odgovornost na sebe i za sve što se događa u ovom projektu – poručio je Jelušić.

Ivan Bekavac u ime Kluba vijećnika Mosta i HSP-a, je podsjetio da se za mjesec dana bliži rok u kojem je projekt aglomeracije trebao biti završen, a trebao je biti izgrađen i pročistač.

– Ali pročistač nije završen, nije čak niti završen natječajni postupak za odabir izvođača radova za izgradnju pročistača. Propisi EU su vrlo strogi i vjerojatno će u konačnici štetu snositi građani Velike Gorice. VG Vodoopskrba nije u stanju očito nakon dvije godine provesti ovaj natječaj za izgradnju Oni su posao ocjene ponuda dogovorili s odvjetničkim društvom, ali ni to nije donijelo rješenje jer je Državna komisija tu odluku ocijenila neispravnom. Očito je da će nove ponude biti još skuplje. Ova šteta na prometnicama i „aglomeracijsko more“ koje nastane nakon kiše ćemo platiti mi građani Velike Gorice iz kredita koji u tu svrhu diže Grad Velike Gorice. Zato tražimo odgovornost direktora VG Vodoopskrbe Krunoslava Višića i gradonačelnika Ačkara koji je jedini član Skupštine društva koji ima ingerencije provesti ovu odgovornost – istaknuo je Bekavac.

 

 

Objava Gorička oporba traži smjenu direktora VG Vodoopskrbe Krunoslava Višića zbog pročistača pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.