Prijava

Vaša prijava

Gorički SDP obilježio Međunarodni dan starijih osoba: Sugrađanima dijelili jabuke uz želje za zdrav i dug život

[]

starijih

Forum seniora SDP Velika Gorica zajedno s članicama i članovima goričke organizacije u subotu ujutro na Tržnom centru sugrađanima je čestitao Međunarodni dan starijih osoba.

Tom prigodom vodstvo organizacije izrazilo je zadovoljstvo odazivom i poželjelo svima koji su bili na štandu s jabukama zdrav i dug život s dostojanstvenim mirovinama.

Po starosti stanovništva Hrvatska se ubraja među deset najstarijih europskih država. Podaci iz popisa stanovništva pokazuju da Hrvatska ima 1.157.524 stanovnika starijih od 60 godina što je udio oko 30 posto u ukupnom stanovništvu.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 1990. godine, 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba s ciljem promicanja održivog aktivnog starenja u zajednicama. Prepoznajući starenje kao globalni izazov 2020. – 2030. proglašena je dekadom zdravog starenja.

Međunarodni dan starijih osoba obilježen je u brojnim gradovima gdje su organizirani prigodni programi i aktivnosti.

 

Objava Gorički SDP obilježio Međunarodni dan starijih osoba: Sugrađanima dijelili jabuke uz želje za zdrav i dug život pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.