Prijava

Vaša prijava

Počinje Dječji tjedan: Kroz radionice, igraonice, rasprave, filmove i razgovore doznajte kako je danas biti dijete

[]

dječji

Dječji tjedan u našem gradu održat će se od 3. do 8. listopada, a glavno pitanje ove godine je Kako je danas biti dijete?

Velikogorički vrtići, škole i Centri za djecu osmislili su različite aktivnosti koje posredno ili neposredno odgovaraju na ovo pitanje. Bit će organizirano mnoštvo radionica, igraonica, rasprava, igara, filmova, predstava i razgovora.

Pričat će se o tome kako je danas biti dijete, što djecu u današnje vrijeme veseli, koji su izazovi s kojima se susreću u odrastanju, što ih zanima, što je dobro i pozitivno, a što bi rado mijenjali.

Ponedjeljak, 3. listopada

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica – Promocija slikovnice “I ja sam dijete” autorice Mirande Kokotović – 10 sati

Besplatan upis za nove članove

Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica – Otvorenje izložbe dječjih radova – 12 sati

Dvorana Galženica – Predstavljanje Priručnika Razvojni putokaz djeteta autorica Lane Kihas i Petre Gotal – 17.00 – 19.00 sati

Utorak, 4. listopada

Dvorana Galženica – Sjednica Dječjeg gradskog vijeća s gradonačelnikom – 11.00 – 12.00 sati

Srijeda, 5.10.

Dvorana Galženica – Tribina Kako je danas biti dijete? – 13 – 14 sati, Moderira: Sanda Puljiz Vidović

Četvrtak, 6. 10.

Dječji vrtić Žirek – Proslava 11-tog rođendana dječjeg vrtića

Petak, 7. 10.

Sve škole – Dan bez zvona i ocjena
Svi vrtići – Sportski dan

Subota, 8. 10.

Šćitarjevo – Jesenske igre poletaraca i Memorijal „Nitko da ne dođe, do prijatelj drag“ – 9 – 17 sati
Sudjeluje oko 350 članova iz izviđačkih udruga s područja središnje Hrvatske. Pomoć u provedbi aktivnosti turopoljskim skautima pružit će Osnovna škola Šćitarjevo, uz sudjelovanje Arheološkog muzeja u Zagrebu te drugih lokalnih i izviđačkih udruga.

Uz igre za poletarce i vučiće te povijesnu šetnju arheološkim nalazištem rimskog naselja Andautonija, za one malo starije izviđače bit će organizirano natjecanje u dizanju šatora, orijentaciji pomoću kompasa, signaliziranju zastavicama i morzeovim znakovima, paljenju vatre i pružanju prve pomoći.
Organizator: Turopoljska udruga skauta „Tur“

Počinju i gradski preventivni programi u školama:

Thearto predstava “Nasilje – za nasilje nema opravdanja!” i Program Pametno s pametnim telefonima Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu

 

 

Objava Počinje Dječji tjedan: Kroz radionice, igraonice, rasprave, filmove i razgovore doznajte kako je danas biti dijete pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.