Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija bilježi odlične turističke rezultate: Broj noćenja premašio rekordnu 2019. godinu

[]

županija

Prema najnovijim podacima sustava eVisitor, u Zagrebačkoj županiji je u prvih devet mjeseci ostvareno oko 58% više dolazaka i oko 50% više noćenja turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Usporedimo li ovogodišnje podatke s onima iz rekordne 2019. godine, ostvareno  je oko 91% dolazaka dok je broj noćenja veći za oko 2 % u donosu na  2019. godinu.

Gledano prema destinacijama, najposjećeniji županijski gradovi bili su Velika Gorica, Sveta Nedelja, Jastrebarsko, Samobor i Ivanić-Grad, izvijestili su iz Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Podaci sustava eVisitor također pokazuju kako su najbrojniji gosti pored domaćih, bili gosti s tržišta Njemačke, Poljske, Nizozemske, Austrije, Italije, SAD-a , Češke, Francuske i Bosne i Hercegovine

– Prateći globalne turističke trendove bazirane na storytellingu kreiramo kampanje za razvoj održive turističke destinacije u skladu s navikama posjetitelja koji radije odabiru boravak na otvorenom, žele  upoznati lokalnu gastronomiju i ponudu te na taj način doživjeti destinaciju, kao što je naš festival VIA Vino – izjavila je direktorica Turističke tajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović nadodavši kako je županija idealna destinacija za godišnji odmor, daleko od gužve i masovnog turizma, a nadomak Zagreba.

 

Objava Zagrebačka županija bilježi odlične turističke rezultate: Broj noćenja premašio rekordnu 2019. godinu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.