Prijava

Vaša prijava

Opet problemi s autobusnim prijevozom između Zagreba i Velike Gorice: ZET traži više novca, ugovor s Goricom produžen samo za 30 dana

[]

zet

Ponovno će početi razgovori između velikogoričke gradske uprave i ZET-a o cijenama javnog gradskog prijevoza. Zagrebačko prijevozničko poduzeće, javlja HRT, traži više novca da bi nastavio u trenutačnom obimu s uslugama prijevoza putnika između Velike Gorice i Zagreba.

Posljednji puta taj je problem na goričkoj političkoj pozornici dotaknut na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća kada je Stipo Duvnjak pitao hoće li se obnoviti ugovor sa ZET-om koji uskoro ističe. Zamjenik gradonačelnika, Neven Karas kazao je kako smo s obzirom na položaj i mogućnosti usko vezani uz ZET. Najavio je da će ugovor, koji ističe krajem rujna, biti produžen do kraja godine. Također je izrazio nezadovoljstvo načinom na koji se usluga javnog prijevoza obavlja.

ZET je bio tema i lipanjske sjednice Gradskog vijeća. Na pitanje vijećnice Karmen Rak o aneksu ugovora Velike Gorice sa ZET-om, gradonačelnik Krešimir Ačkar kazao je kako je taj aneks produljen za tri mjeseca dodajući kako neće doći do poskupljenja voznih karata.

Tih tri mjeseca sada je prošlo, pa se čitav problem ponovno vraća gradskoj upravi i čelništvu ZET-a.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kaže da se ne može tolerirati činjenica da, prema njemu, građani Zagreba subvencioniraju javni prijevoz stanovnika Velike Gorice.

Do prije tri godine Velika Gorica subvencionirala je javni prijevoz ZET-a s 800.000 kuna na mjesec, a danas je taj iznos narastao na vrtoglavih 3,6 milijuna kuna. Sada se spominje i iznos od 3,9 milijuna kuna, što je cijena po  kilometru 19,85 lipa, kaže gradonačelnik Ačkar. Usporedbe radi Bistra i Zaprešić plaćaju znatno manje cijene po kilometru.

Zbog poskupljenja goriva ZET će uskoro postaviti zahtjev za povećanjem cijene, a gorički gradonačelnik Krešimir Ačkar za HRT je kazao kako će to biti teško izdrživo za gradski proračun.

Sadašnji ugovor između ZET-a i Velike Gorice produljen je za samo mjesec dana kako ne bi došlo do potpunog kolapsa kojeg bi, naravno, najviše osjetili Velikogoričani. Stoga se može očekivati da će dvije strane vrlo brzo morati ponovno sjesti za pregovarački stol.

Objava Opet problemi s autobusnim prijevozom između Zagreba i Velike Gorice: ZET traži više novca, ugovor s Goricom produžen samo za 30 dana pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.