Prijava

Vaša prijava

Nominirajte zaslužne Goričanke i Goričane za dodjelu javnih priznanja Grada Velike Gorice

[]

grada

Ako poznajete osobu ili tvrtku koja se ističe svojim radom u lokalnoj zajednici, evo prilike da je predložite za dodjelu javnih priznanja koje dodjeljuje Velika Gorica. Upravo je objavljen Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Velike Gorice u 2022. godini.

Prijedloge možete slati najkasnije do 12. studenog.

U povodu 13. prosinca – Dana Grada Velike Gorice, Gradsko vijeće će najzaslužnijim pojedincima i pravnim osobama dodijeliti javna priznanja Grada Velike Gorice.

Bit će dodijeljena sljedeća javna priznanja:

Povelja Grada Velike Gorice – fizičkim osobama za životno djelo

Nagrada Grada Velike Gorice – fizičkim i pravnim osobama

Nagrada Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića

Dodjeljuje se za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju na području društvenih djelatnosti.

Nagrada Grada Velike Gorice „Krčka vrata“

Dodjeljuje se za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju u gospodarskim djelatnostima, razvitku grada i unapređenju kvalitete života građana.

Nagrada Grada Velike Gorice s likom Nikole Škrlca Lomničkog

Dodjeljuje se za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju za doprinos razvitku demokratskih političkih institucija, aktivnog građanstva, lokalne i mjesne samouprave i političke kulture.

Nagrada Grada Velike Gorice „Zlatna turopoljska podgutnica“

Dodjeljuje se za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju u jačanju ugleda i promociji Grada Velike Gorice u zemlji i svijetu.

Nagrada Grada Velike Gorice „Turopoljsko srce“

Dodjeljuje se za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju na području humanitarnog djelovanja.

Počasno građanstvo Grada Velike Gorice – za posebne zasluge.

Pravo podnošenja prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Velike Gorice imaju vijećnici i radna tijela Gradskog vijeća, gradonačelnik, građani, udruge, trgovačka društva, vjerske zajednice i ustanove.

Kriteriji za dodjelu javnih priznanja

Za pojedince:

– da se radi o istaknutim pojedincima ili skupini građana koji su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim znanstvenim, stručnim, kulturno-umjetničkim, pedagoškim, sportskim, humanitarnim ili drugim javnim radom dali trajan doprinos i ostvarili izuzetne rezultate trajne vrijednosti na unapređenju stanja i razvitku pojedinih djelatnosti, odnosno izuzetan doprinos međunarodnoj promidžbi navedenih djelatnosti Grada.

– da se radi o pojedincima ili skupini građana koji su se svojim požrtvovnim djelovanjem istakli u poduzimanju djela kojima je uz vlastiti rizik od drugoga otklonjena prijeteća pogibelj i poduzimanje drugih akcija i aktivnosti u pružanju ljudske pomoći.

– da se radi o pojedincima ili skupini građana koji u svojoj radnoj i životnoj sredini uživaju ugled uzorna djelatnika i stručnjaka te čestitog i vrijednog čovjeka.

Za pravne osobe:

– da su tijekom godina, odnosno za razdoblje za koje se dodjeljuje priznanje, ostvarili izuzetne poslovne, javne i druge rezultate trajne vrijednosti u gospodarskom ili društvenom razvitku Grada i doprinijeli međunarodnoj promidžbi i ugledu Grada.

 

Objava Nominirajte zaslužne Goričanke i Goričane za dodjelu javnih priznanja Grada Velike Gorice pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.