Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica i ove godine umirovljenicima osigurala božićnice: Oni koji primaju do 2000 kn mirovine dobit će 400 ili 800 kuna

[]

božićnice

Velikogorički umirovljenici s najmanjim mirovinama i ove će godine dobiti božićnice. Iz gradske uprave obavijestili su kako će božićnice dobiti svi umirovljenici koji imaju mirovinu do 2000 kuna, kao i korisnici nacionalne naknade za starije osobe s prebivalištem na području grada Velike Gorice.

Konkretnije, umirovljenici koji primaju mirovinu do 1000 kuna i korisnici nacionalne naknade imaju pravo na božićnicu od 800 kuna, dok oni koji primaju mirovnu od 1000,01 do 2000 kuna imaju pravo na 400 kuna božićnice.

Iz gradske uprave posebno ističu kako svi umirovljenici koji imaju pravo na božićnicu moraju predati ispunjeni obrazac za prijavu u Evidenciju umirovljenika / korisnika nacionalne naknade. Obrazac je dostupan na službenoj internetskoj stranici Grada Velike Gorice kao i na porti gradske uprave.

Uz popunjeni obrazac potrebno je obavezno priložiti:
– dokaz o prebivalištu (kopija osobne iskaznice ili uvjerenja o prebivalištu),
– dokaz o visini mirovine (odrezak od mirovine za prethodni mjesec ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO-a ne starija od mjesec dana ili Rješenje o mirovini)
– dokaz o priznavanju prava na nacionalnu naknadu za starije osobe (Rješenje ili potvrda Zavoda za mirovinsko osiguranje)
– kopiju dokumenta iz kojeg je vidljiv OIB korisnika

Ispunjen i potpisan obrazac i pripadajući prilozi predaju se u Grad Veliku Goricu, Trg kralja Tomislava 34, (šalter u prizemlju), radnim danom od 09.00. – 15,00 sati, a navedenu dokumentaciju moguće je skenirati i poslati na mail adresu bozicnice@gorica.hr.

Prijave se primaju do 12.12.2022. godine.

Isplata božićnice bit će u poslovnicama FINA-e od 21.studenog do 24.prosinca 2022. godine.

Kako bi preuzeli božićnicu umirovljenici odnosno korisnici nacionalne naknade za starije osobe moraju doći osobno, ponijeti osobnu iskaznicu te dokument iz kojeg je vidljiv njihov OIB.

U slučaju spriječenosti božićnicu može preuzeti i druga osoba koja mora predočiti svoju osobnu iskaznicu te osobnu iskaznicu i dokument iz kojeg je vidljiv OIB korisnika božićnice.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti na broj telefona 6269-918 ili 6269-938.

Prijavni obrazac možete preuzeti OVDJE.

Objava Velika Gorica i ove godine umirovljenicima osigurala božićnice: Oni koji primaju do 2000 kn mirovine dobit će 400 ili 800 kuna pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.