Prijava

Vaša prijava

Reklame na ZET-ovim autobusima odlaze u prošlost: Opet će na linijima 268 i 330 voziti plavi autobusi

[]

autobusima

Brojni Goričani koji se svakodnevno voze ZET-om do Zagreba i nazad, nisu oduševljeni oslikanim autobusima. Žale se da zbog reklama ništa ne vidi, pa čak ni stanicu na kojoj trebaju izići, mračno je i dosadno se voziti u takvim autobusima. Posebno ih smetaju točkice na prozorima koje se vide iz autobusa. Kažu kada pada kiša i stakla se zamagle, onda je posebno grozno.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je u utorak vraćanje plave boje tramvajima i autobusima ZET-a te kako će reklame na gradskom prijevozu postati prošlost.

Putnike smetaju i točkasti prozori koji smanjuju vidljivost iz unutrašnjosti autobusa / Foto: Gorica.info

– ZET je prošlog tjedna poslao obavijest o raskidu ugovora tvrtki s kojom je ugovoreno oslikavanje tramvaja i autobusa. Ugovor s tvrtkom je potpisan na pet godina, no mi smo našli rješenje da ga raskinemo i za tri mjeseca će se sve reklame maknuti i ostat će plava boja ZET-a. Vizualno zagađenje grada nećemo tolerirati – poručio je Tomašević.

Tomašević je istaknuo kako je nova vlast zatekla niz nepovoljnih ugovora, koji su omogućavali dobru zaradu različitim privatnim poduzećima, a minimalnu ili nikakvu korist Gradu Zagrebu i gradskim tvrtkama, a jedan od takvih je ugovor o korištenju tramvaja i autobusa za reklame. Zagrebački gradonačelnik je dodao da neće dozvoliti da se grad “pretvori u šoping centar”.

Goričanka koja svakodnevno putuje na posao sa ZET-om, slaže se da vidljivost iz autobusa nije dobra kao kad reklama nema.

– Ali za vrijeme ljetnih mjeseci ti oslikani autobusi su  znatno ugodniji za vožnju, jer su to svojevrsna sjenila koja štite od sunca. Znači, reklame kao i sve drugo imaju i dobru i lošu stranu. Osobno kao korisnica javnog prijevoza nemam ništa protiv oslikavanja zet-ovih buseva i tramvaja, pogotovo ako će se prihod od tih reklama koristiti za poboljšanje prijevoza u cijelosti – poručila je naša sugrađanka.

Neki građani smatraju da oglašavanje nije potrebno potpuno ukinuti jer ZET od toga može dobro zaraditi. Predlažu da se oglasi ne lijepe po prozorima i vratima nego po preostalim površinama autobusa odnosno tramvaja.

autobusima

 

 

 

Objava Reklame na ZET-ovim autobusima odlaze u prošlost: Opet će na linijima 268 i 330 voziti plavi autobusi pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Dječji tjedan Grada Velike Gorice

6. Državna Smotra u usmenom pripovijedanju djece i mladih