Prijava

Vaša prijava

Velikogoričani obilježili Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa: Policija poslala važno upozorenje vozačima

[]

sigurnosti

Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa obilježen je u petak u 10 gradova, a među njima je i Velika Gorica. Na Trgu Stjepana Radića policija je građane upoznala s posljednjim izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i odgovornom ponašanju u prometu.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, nositelj je raznih aktivnosti kojima građane informira i educira o važnosti odgovornog ponašanja u prometu kako putem službenih i društvenih mreža tako i u posebnim informativnim kornerima, objavili su iz Policisjke uprave zagrebačke.

Kroz kampanju „U modi su nova pravila“ građane, a posebno vozače, se informira o novim prometnim pravilima koja su stupila na snagu posljednjim izmjenama i dopunama Zakona te educirati o važnosti sigurnosti u cestovnom prometu. Nova kategorija vozila, pod nazivom „osobna prijevozna sredstva, uključuje vozila poput električnog romobila, električnog monocikla, segwaya, hoverboarda i sličnih.

Foto: PUZ

Svaki vozač dužan je odgovorno se ponašati u prometu

Građani su imali su mogućnost zaigrati i edukativni kviz, provjeriti svoje znanje te preuzeti reflektirajuću naljepnicu i informativni letak. Također, svima su na raspolaganju bili dostupni i foto rekviziti #uModiSuNovaPravila i #VozimOdgovornoStižemSigurno kako bi i vlastitom fotografijom popratili obilježavanje.

– Ove godine se obilježava treći po redu Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa, kako bi informirali i educirali građane o novim prometnim pravilima i važnosti odgovornog ponašanja svakog pojedinca, a što je ključni faktor pozitivnih promjena na našim cestama – kazao je Petar Jengić, zadužen za odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke.

Ana Jurić iz Službe prometne policije Policijske uprave zagrebačke kazala je kako je sve više vozila na električni pogon na našim cestama te je bilo nužno regulirati novu kategoriju vozila pod zajedničkim nazivom „osobno prijevozno sredstvo“. Od 30. srpnja za njih vrijede nova pravila kojih su se vozači dužni pridržavati.

Glavni cilj nove kampanje „U modi su nova pravila“ su usmjeriti pozornost građana na važnost i nužnost poštivanja novih, ali i postojećih prometnih pravila kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i ljudskih stradanja na cestama jer samo je odgovorna vožnja sigurna vožnja.

Foto: PUZ

 

 

Objava Velikogoričani obilježili Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa: Policija poslala važno upozorenje vozačima pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.