Prijava

Vaša prijava

FOTO Pokazno terenska vježba u Parku Franje Tuđmana: Sustav Civilne zaštite Velike Gorice spreman je za prirodne nepogode

[]

Velika pokazno-terenska vježba civilne zaštite pod nazivom „VG Potres 2022.“ održava se u subotu u Parku Franje Tuđmana.

Od ranih jutarnjih sati u parku su postavljeni šatori svih sudionika ove akcije. A tu su Stožer civilne zaštite Grada Velika Gorica, Vatrogasna zajednica Velika Gorica, gorički Crveni  križ i policija, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, povjerenici i zamjenici povjerenika civilne zaštite te studenti Veleučilišta Velika Gorica.

– Cilj ove vježbe je pokazati kako funkcionira sustav civilne zaštite u slučaju bilo kakve elementarne nepogode koja ugrožava stanovništva. Današnja vježba je rađena na temelju potresa, dakle dogodio se potres i sada ćemo vidjeti kako funkcionira Civilna zaštita. To nam je najsvježije u pamćenju jer smo ga imali prije dvije godine. Vidjet ćemo kako funkcioniraju povjerenici Civile zaštite koji su ustrojeni na cijelom području Velike Gorice od potresa koji je bio 2020. i koliko smo pripremljeni za takav slučaj. Radimo u suradnji s Veleučilištem Velika Gorica koje je jedina visokoškolska ustanova u Hrvatsko koja educira građane odnosno studente na području zaštite i spašavanja. To je odlična sinergija koja postoji u našem gradu. Vidjeli smo kako sve skupa funkcionira u kriznim situacijama na terenu. Na osnovu ovoga što je danas pokazano radit će se analiza, vidjeti gdje treba neke stvari organizacijski poboljšati, bitno nam je da vidimo kako sve to funkcionira na terenu jer smo mi područje ugroženo potresom i poplavama – kazao je Zdenko Sovina, pridruženi član stožera Civilne zaštite Velika Gorica.

Pokazno-terenska vježba dio je Međunarodne znanstveno-stručne konferencije Dani kriznog upravljanja koja će se održati na Veleučilištu od 22. do 27. listopada.

Vježba je završila postrojavanjem pripadnika Civilne zaštite Velike Gorice ispred Pučkog otvorenog učilišta.

 

Objava FOTO Pokazno terenska vježba u Parku Franje Tuđmana: Sustav Civilne zaštite Velike Gorice spreman je za prirodne nepogode pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.