Prijava

Vaša prijava

Predsjednik Milanović odlikovao goričke darivatelje krvi Marijana Juraka, Ivana Marlovića i posthumno Josipa Grgića

[]

darivatelje

Predsjednik Zoran Milanović uručio je odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi. Odlikovanje su dobili muškarci koji su krv dali više od sto puta, odnosno žene koje su to učinile 75 u 2020. godini. Odlikovanja su uručena i goričkim darivateljima krvi za njihovu nesebičnu dobrotu.

– Ponosni smo do neba na naše darivatelje Josipa Grgića, odlikovanje uručeno posthumno kćerki, Marijana Juraka i Ivana Marlovića – objavili su iz goričkog Crvenog križa.

– Hrvatska je država i društvo koja je slaba u volonterstvu općenito. U besplatnom, nenaplatnom i dobrovoljnom pomaganju drugima smo slabiji od zapadnih država. A opet u nečemu što je najveća razina volonterstva, u dobrovoljnom davanju krvi, svjetska smo klasa – rekao je predsjednik Milanović u svom govoru na svečanosti uručivanja odlikovanja darivateljima krvi.

darivatelje
FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta, Marko Beljan
FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta, Marko Beljan

 

Objava Predsjednik Milanović odlikovao goričke darivatelje krvi Marijana Juraka, Ivana Marlovića i posthumno Josipa Grgića pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.