Prijava

Vaša prijava

FOTO Peta memorijalna utrka HVIDR-e od Pokupskog do Velike Gorice okupila rekordan broj trkača

[]

utrka

Magla je u nedjelju pratila trkače pete memorijalne utrke koja se trčala u čast poginulih i preminulih branitelja od Pokupskog do Velike Gorice.

– Na 5. memorijalnoj utrci u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja sudjelovao je rekordni broj trkača više od 70 – kazao nam je Slavko Tolić, voditelj sportskih aktivnosti goričke HVIDR-e.

Kao organizatori smo vrlo zadovoljni s brojem trkača, kaže Tolić, sve je prošlo u najboljem redu, a na kraju dana organizirali smo ugodno druženje uz ručak u LD Srna u Kušancu.

– Zahvaljujemo svima na odazivu te se nadamo da će nas iduće godine biti sve više i da ćemo utrku pokušati omasoviti što nam je i cilj, jer to naši poginuli branitelji zaslužuju – poručio je Tolić.

Memorijalna utrka počela je u 9 sati na rijeci Kupi kod Pokupskog i povezala je Kupu kao prvu crtu bojišnice u Domovinskom ratu sa spomenikom braniteljima u Velikoj Gorici, svima poznatoj Golubici. Trkači su kod Golubice stigli oko 12.30 sati nakon čega su zapaljeni lampaši i položeni vijenci za poginule i preminule branitelje.

Ono što je izazvalo nezadovoljstvo kod trkača i predstavnika HVIDR-e je to što ih nije dočekao nitko iz goričke gradske uprave iako su bili pozvani.

U utrci je sudjelovalo nekoliko klubova i udruga, ali i pojedinci trkači. Ove godine sudjelovali su i civilni invalidi s goričkog područja. Utrci se priključio i gorički paraolimpijac Velimir Šandor.

Na utrci su sudjelovali članovi MK Velika Gorica, AK Žumberak, Hrvački klub Velika Gorica 1991, JVP Velika Gorica, Parasportski savez Zagrebačke županije, Plesni studio Barbara Velika Mlaka, pojedinci iz Siska i Petrinje, Samobora…

utrka

utrka

utrka

   

utrka

utrka

utrka

Objava FOTO Peta memorijalna utrka HVIDR-e od Pokupskog do Velike Gorice okupila rekordan broj trkača pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.