Prijava

Vaša prijava

Poljoprivrednici, javite se na natječaj: Grad Velika Gorica daje do 30.000 kuna bespovratnih potpora

[]

potpora

Poljoprivrednici s goričkog područja mogu se javiti na natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti koji je raspisao Grad Velika Gorica. Na natječaj se mogu prijaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju status fizičke osobe ili obrtnika i pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Poljoprivrednici trebaju biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, imaju prebivalište, odnosno sjedište i bave se poljoprivrednom proizvodnjom na području Grada Velike Gorice, imaju dokaz o obavljenom ulaganju za koje traže potporu, životinje moraju biti upisane u Jedinstveni Registar domaćih životinja.

Za isto ulaganje korisnik može potporu ostvariti samo jedanput. Pojedinom korisniku može se u jednoj proračunskoj godini dodijeliti potpora za navedene mjere u ukupnom iznosu do maksimalno 30.000 kuna, a jedna mjera ne isključuje drugu.

Potpore se dodjeljuju poljoprivrednicima za nabavu nove proizvodne opreme, nabavu voćnih sadnica, sadnica jagoda i loznih cjepova, uzgoj i držanje pčelinjih zajednica, uzgoj cvijeća, ljekovitog i začinskog bilja te nabavu opreme za ograđivanje površina radi držanja stoke na otvorenom.

Za nabavu nove proizvodne opreme može se dobiti potpora u iznosu do 60 % nabavne cijene po priloženom računu odnosno najviše do 15.000 kuna po poljoprivrednom gospodarstvu. Isto toliko se može dobiti novca i za nabavu voćnih sadnica, sadnica jagoda i loznih cjepova.

Za pčelinje zajednice 30 kuna

Potpora za uzgoj i držanje pčelinjih zajednica odobrit će se poljoprivrednom gospodarstvu u visini od 30 kuna po jednoj pčelinjoj zajednici upisanoj u Evidenciju pčelara i pčelinjaka Hrvatskog pčelarskog saveza.

Maksimalni broj pčelinjih zajednica koji će se subvencionirati po jednom obiteljskom gospodarstvu iznosi 70. Poljoprivredno gospodarstvo mora imati najmanje 25 pčelinjih zajednica da bi moglo ostvariti potporu.

Potpora za cvjetne vrste, ljekovito i začinsko bilje uzgojeno u zaštićenom prostoru ili na otvorenom može iznositi do najviše 7.000 kuna po poljoprivrednom gospodarstvu.

Pravo na potporu ima poljoprivredno gospodarstvo koje je u tekućoj godini uzgojilo cvijeće, ljekovito i/ili začinsko bilje na površini od najmanje 300 m2 u zaštićenom prostoru ili 200 m2 na otvorenom prostoru.

Potpora za stočare se odobrava za nabavu električnog pastira, stupova i žice za ograđivanje površina radi držanja stoke na otvorenom. Potpora može iznositi do 60 % dokumentiranih troškova, a najviše u iznosu do 3.000 kuna po korisniku.

Pojedina gradska potpora korisnicima se odobrava nakon provjere dokumentacije i moguće kontrole na terenu.

 

Objava Poljoprivrednici, javite se na natječaj: Grad Velika Gorica daje do 30.000 kuna bespovratnih potpora pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.