Prijava

Vaša prijava

Anketa o proračunu: Goričani žele medicinski centar, novi autobusni kolodvor i tržnicu te dom za starije

[]

medicinski

Iz goričke gradske uprave objavili su rezultate ovogodišnje ankete o proračunu. Anketu je ispunilo 393 građana.

– Kao najvažniji trenutni projekt/program ocijenjene su stipendije za učenike i studente, dok je uređenje medicinskog centra označeno kao najvažniji projekt za buduće razdoblje. Velikogoričani su se u anketi izjasnili kako izgradnju nogostupa i prometnu sigurnost smatraju najvažnijim područjem proračunskih izdvajanja – objavili su iz Grada.

Od ukupno 393 sudionika njih 218 je iz samog naselja Velika Gorica (gradske četvrti, urbani dio grada), dok ih je 167 iz okolnih naselja grada Velike Gorice (mjesni odbori, ruralni dio grada).

Kod ocjenjivanja važnosti sadašnjih projekata i programa koji se već provode građani su kao najvažnije ocijenili stipendije učenicima i studentima, izgradnju novih vrtića, obnovu potresom oštećenih objekata i sprečavanja ilegalnog odlaganja otpada.

Kada su u pitanju budući projekti, uređenje medicinskog centra uvjerljivo je najvažniji projekt, a nakon njega po važnosti su novi autobusni kolodvor, nova tržnica i izgradnja doma za starije.

Kao najvažnija područja proračunskih izdvajanja ocijenjeni su prometna sigurnost/izgradnja nogostupa i asfaltiranje prometnica.

Podsjetimo, u prošlogodišnjoj anketi sudjelovale su 363 osobe. Velikogoričani su tada kao najvažniji projekt naveli također uređenje medicinskog centra, dok su kao najvažnija područja proračunskog financiranja istaknuli  prometnu sigurnost i asfaltiranje prometnica.

Detaljno izvješće o rezultatima ankete možete pročitati ovdje.

 

Objava Anketa o proračunu: Goričani žele medicinski centar, novi autobusni kolodvor i tržnicu te dom za starije pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.