Prijava

Vaša prijava

Svaka kiša donosi glavobolje dijelu Velikogoričana: Za prolazak Teslinom ulicom kod malog Konzuma trebaju vam duboke ribičke čizme…

[]

kiša u kurilovcu

Uvijek kad padne malo jača kiša naša se ulica pretvara u pravo jezero, pješice teško ulazimo u dvorišta, ni obične gumene čizme nisu dovoljne jer nam trebaju one duboke ribičke, sve je prepuno blata… Tako se Gorici.info požalio čitatelj koji stanuje u velikogoričkoj Teslinoj ulici u blizini Konzumove trgovine u Kurilovcu. Poslao nam je i jučerašnje fotografije koje potvrđuju njegove riječi.

damir slojšek
Damir Slojšek, predsjednik Vijeća GČ Kurilovec

– Da, nažalost znam kako izgleda Teslina ulica nakon kiša. Prilikom završetka radova u projektu aglomeracije, tražio sam da se ta ulica sanira. No, samo su zakrpali rupe na cesti – objašnjava Damir Slojšek (Most), predsjednik Vijeća gradske četvrti Kurilovec.

Ipak, Grad Velika Gorica ovog je ljeta raspisao javni poziv za izbor izvođača uređenja Tesline ulice od Kolareve do Kurilovečke. Procijenjena vrijednost radova iznosila je 2.000.000 kuna bez PDV-a. Na javni poziv su pristigle četiri ponude. Strabag d.o.o. dao je ponudu na 1.945,805,90 kuna s PDV-om, Šušković-građenje iz Zagreba 1.861.110 kuna, tvrtka Bauelektro, koja ima sjedište baš u toj goričkoj Teslinoj ulici na broju 111, dala je ponudu na 2.331.550 kuna, a VG Komunalac 1.841.325,63 kune.

Posao je dobio VG Komunalac, odluka je objavljena 27. rujna. U Oglasniku javne nabave nema podatka da se netko žalio iz čega možemo zaključiti da je to konačna odluka.

– Uređenje Tesline ulice navedeno je u gradskom proračunu za ovu godinu. Natječaj za odabir izvođača je završen u rujnu, radovi još nisu počeli, a koliko vidimo niti neće ove godine. Poslao sam ponovo zahtjev prema VG Vodoopskrbi (kao nositelju projekta aglomeracije) i prema Gradu da se Teslina ulica uredi kako ne bi nastala dodatna šteta stanovnicima tog dijela grada – dodaje Slojšek.

No, nije samo taj dio Tesline ulice jedini dio Kurilovca koji redovito poplavljuje nakon kiša, nastavlja Slojšek. Loše je stanje i u dijelovima Kurilovečke ulice, te u Jelačićevoj, a niti Horvatova ne izgleda baš reprezentativno.

Teško je očekivati da će se nešto promijeniti na uređenju tih kurilovečkih ulica tijekom predstojećih zimskih mjeseci. Stanovnici tog dijela Velike Gorice očito će se trebati strpiti barem do proljeća i nadati se da će naš grad zaobiti velike kiše…

Evo što svaka kiša donese stanovnicima ovog dijela Kurilovca:

kiša

kiša

kiša

kiša

Objava Svaka kiša donosi glavobolje dijelu Velikogoričana: Za prolazak Teslinom ulicom kod malog Konzuma trebaju vam duboke ribičke čizme… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.