Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica domaćin Turističkoj burzi PUT: Odlična prilika za predstavljanje brojnih zanimljivih lokaliteta koji su privlačni turistima

[]

Od 28. do 30. studenoga ove godine naš će grad biti domaćin Međunarodnoj turističkoj burzi PUT, hrvatskog B2B turističkog susreta koji okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara. U povodu tog važnog gospodarskog događaja održana je tiskovna konferencija na kojoj su organizatori projekta upoznali javnost o samoj burzi, kao i koristima koje ona donosi svim dionicima projekta.

– Ovakav se događaj održava već po 23. put. Temeljna ideja je okupiti turističke djelatnike iz Hrvatske, ali i regije. Iznimno mi je drago što smo ove godine u Velikoj Gorici. Turistički djelatnici uglavnom percipiraju hrvatsku turističku ponudu povezanu s morem pa mi je zadovoljstvo predstaviti i bogatu ponudu na kontinentu. Sigurna sam da će sve ono što ćemo predstaviti u ta tri dana brojne turističke agencije uvrstiti u svoje aranžmane – izjavila je Maja Šimenc, u ime Organizacijskog odbora burze.

Maja Šimenc napominje da su rezultati ovakvih susreta uvijek pokazali porast broja turističkih aranžmana povezanih s područjem u kojem se burza održavala pa vjeruje da će tako biti i ovaj put. Domaćin ovogodišnjoj Turističkoj burzi je Turistička zajednica Zagrebačke županije, a njezina direktorica Ivana Alilović otkrila nam je što ovakav događaj znači za turističku promidžbu našega kraja.

– Posebno sam sretna zbog moje Velike Gorice što smo uspjeli privući pozornost turističkih agenata koji će u svoje ponude staviti i brojne lokacije iz našeg grada, ali i drugih destinacija u županiji. Ovaj je događaj jedan veliki vjetar u leđa našem radu. Mi smo u Zagrebačkoj županiji fokusirani na kvalitetnu ponudu koja će našeg gosta ponovno vratiti u naš kraj. Želja nam je stvoriti trajan sustav vrijednosti i standard kvalitete te pokazati da možemo biti održiva destinacija – poručila je Ivana Alilović, napomenuvši da uspješnost jednog turističkog odredišta ne određuje masovnost, već kvaliteta.

“Velika Gorica i Turopolje mogu pridonijeti turističkoj ponudi naše zemlje”

Ponos i zadovoljstvo što će Velika Gorica biti domaćin jednog ovako važnog gospodarskog susreta naglasio je i prvi čovjek grada Krešimir Ačkar.

– Drago mi je što se Velika Gorica razvija i na polju kongresnog turizma, što ovaj događaj i potvrđuje. Prilika je ovo da ponovimo i ponovno naglasimo koliko Velika Gorica i Turopolje mogu pridonijeti turističkoj ponudi naše zemlje. Treba brendirati našu podgutnicu kao preteču kravate, ali i druge proizvode karakteristične za naš kraj. Osim toga trebamo i mudro iskoristiti povoljan geografski položaj, odnosno blizinu zračne luke kao vrata mnogobrojnih turista – naglasio je gradonačelnik Ačkar.

Turističkim agentima će u tri dana biti predstavljeni brojni zanimljivi lokaliteti koji svakako mogu naći mjesto u ponudama turističkih agencija. Tako će biti predstavljena Specijalna bolnica Naftalan u sklopu sektora zdravstvenog turizma te bogata vinska ponuda turopoljskog, samoborskog i zelinskog kraja. U sklopu Turističke burze dodijelit će se i posebna nagrada Simply the best za sve one koji su svojim radom i angažmanom doprinijeli promociji turističke ponude na području cijele Republike Hrvatske.

Objava Velika Gorica domaćin Turističkoj burzi PUT: Odlična prilika za predstavljanje brojnih zanimljivih lokaliteta koji su privlačni turistima pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.