Prijava

Vaša prijava

Danas će vladati izrazito nepovoljne vremenske prilike: Čeka nas jak vjetar, obilna kiša, ali ponegdje i pljuskovi s grmljavinom

[]

nevrijeme

Utorak će u Hrvatskoj obilježiti izrazito nepovoljne vremenske prilike, pa je Državni hidrometeorološki zavod izdao posebno priopćenje o nepovoljnim meteorološkim i hidrološkim prilikama. Gotvo za cijelu Hrvatsku upaljen je i meteoalarm, a posebno je upozoravajući onaj crveni o izuzetno opasnom vremenu koji je na snazi za veći dio obale.

Evo i prognoze DHMZ-a:

Oblačno, kišovito i vjetrovito. Kiša će na Jadranu i u područjima uz njega biti povremeno obilna, a bit će i izraženih pljuskova s grmljavinom, dok se najmanje oborine očekuje na istoku zemlje. U gorskim predjelima bit će susnježice i snijega koji su lokalno mogući i u nizinskom dijelu na zapadu zemlje. Puhat će umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar. Na sjevernom dijelu će prema večeri zapuhati bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu od 8 do 12, a najviša dnevna od 4 do 9 na kopnu te od 12 do 17 °C duž obale.

Nepovoljne vremenske prilike vladat će i na našem području, ali će one u odnosu na ostatak Hrvatske biti najmanje izražene. Jutarnje temperature bit će tek nešto više od ništice, dok se tijekom dana temperatura neće penjati na više od 7 stupnjeva Celzijevih. Kiša u drugom dijelu dana može biti i obilna. Puhat će slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar, popodne i s jakim udarima.

Kiša na širem zagrebačkom i velikogoričkom području trebala bi padati i u srijedu, ali bi tijekom dana trebala oslabiti i popodne u potpunosti prestati. Vremenske prilike bez oborine trebale bi se zadržati do subote kada je ponovno moguća kiša.

 

Objava Danas će vladati izrazito nepovoljne vremenske prilike: Čeka nas jak vjetar, obilna kiša, ali ponegdje i pljuskovi s grmljavinom pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.