Prijava

Vaša prijava

Lovačko društvo „Srndać“ Vukovina uz pomoć Grada Velike Gorice uređuje infrastrukturu u lovištu

[]

lovačko

Ako ste spremni za odlazak u prirodu, ako imate poštovanje prema životinjama, ako ste spremni izdvojiti znatno vrijeme za održavanje lovno tehničkih i lovno gospodarskih objekata tada bi mogli imati predispozicije da budete lovac.

– Oni koji nisu lovci često smatraju da se lovci bave samo odstrelom divljači. Međutim, da bi bio pravi lovac prije svega morate poštovati životinje, biti strpljivi i vješti, uživati u povezivanju s prirodom te na taj način doprinijeti održavanju zdrave populacije divljači u lovištu. Ako se mislite baviti lovom samo radi odstrela divljači tada razmislite da se bavite nečim drugim – kaže Darinko Gučić, tajnik Lovačkog društvaSrndać“ Vukovina.

Lovci svake godine obnavljaju lovište i lovno gospodarski fond kao i objekte kojima se lovci služe da bi lovačko društvo bilo funkcionalno te ispunjavalo zadane uvjete, pojašnjava Gučić.

U tome im već godinama pomaže Grad Velika Gorica koji financira lovačke udruge koje se prijave na javni natječaj za potpore lovstvu. Tako je ove godine iz gradskog proračuna Lovačkom društvu „Srndać“ Vukovina dodijeljeno 6.000 kuna za projekt „Edukacija članova putem stručnog osposobljavanja te povećanje kvalitete infrastrukture u lovištu i lovačkom domu“.

Gučić se zahvalio gradonačelniku Krešimiru Ačkaru na razumijevanju i Gradu Velika Gorica što dugi niz godina pomaže Lovačkom društvu „Srndać“ Vukovina te se veseli daljnjoj suradnji uz lovački pozdrav „Dobra kob!”

lovačko
Foto: Lovačko društvo “Srndać” Vukovina

Objava Lovačko društvo „Srndać“ Vukovina uz pomoć Grada Velike Gorice uređuje infrastrukturu u lovištu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.