Prijava

Vaša prijava

I to je moguće: Kupila u velikogoričkom Intersparu dva pakiranja pilećeg filea od točno 500 grama i odlučila ih kod kuće izvagati…

[]

pileći file

Pileći file omiljena je vrsta mesa – može se pripremiti na razne načine, ukusno je i zdravo. Jedini “problem“ je što je pileći file skup. Vrhunac skupoće tog bijelog pilećeg mesa bio je prije šest mjeseci kada je kilogram koštao stotinjak kuna, a sada je dvadesetak kuna manje. No, to je i dalje skupo.

Ipak, jedna Velikogoričanka odlučila je za subotnji ručak pripremiti upravo pohani pileći file, pa ga je i kupila u goričkom Intersparu. Ugledala je na polici pileći file međimurskog pileta proizvođača Perutninte Ptuj – Pipa iz Čakovca. Uzela je jedno pakiranje i vidjela da je unutra točno 500 grama. Uzela je drugo i količina navedena na pakiranju bila je ista. Na polici je bilo još pakiranja s istom količinom. No, bila su joj dovoljna samo dva pakiranja, a taj je kilogram filea platila 83,98 kuna.

Dva paketa filea s gotovo identičnim deklaracijama

Došavši kući zapitala se kakve to piliće uzgajaju u Čakovcu kada mogu točno izvagati 500 grama i staviti ih u pakovanja. Jesu li stvarno svi ti pilići slični kao jaje jajetu ili se, kao što smo već naviknuli od brojnih proizvođača (i trgovaca), radi o marketinškom triku kojim se na kraju nasanjka kupac?

I odlučila je izvagati oba pakiranja. Stavila je na vagu tanjurić, namjestila brojčanik na nulu i izvadila file iz prvog pakiranja. Vaga je pokazala 504 grama čistog mesa.

Ponovila je postupak i s drugim pakiranjem. Vaga je ovoga puta pokazala čak 529 grama što je iznenadilo čitateljicu Gorice.info.

Svoj je “istraživački projekt“ fotografirala i sve to odlučila objaviti.

– Ugodno sam iznenađena jer se obično dogodi da nas potrošače svi žele namagarčiti. Ne znam je li ista situacija s ostalim pakiranjima ovog proizvođača, ali ja želim Perutninu Ptuj –  Pipo Čakovec pohvaliti zbog ovog mog iskustva – zaključila je Velikogoričanka.

***Imate li i vi zanimljivih iskustava iz trgovina javite nam na mail redakcija@gorica.info

Objava I to je moguće: Kupila u velikogoričkom Intersparu dva pakiranja pilećeg filea od točno 500 grama i odlučila ih kod kuće izvagati… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.