Prijava

Vaša prijava

Sanitarni užas u središtu Velike Gorice: Zbog Tržnog centra i golubova Žužić završio na sudu

[]

tržnog

Sanitarna inspekcija nije uspjela natjerati vlasnika Tržnog centra da se riješi golubova, otpada i ptičjeg izmeta. Nadstrešnice, rukohvati i hodnici prekriveni su ptičjim izmetom i otpadom. Nakon niza pritužbi obavljen je inspekcijski nadzor. Od većinskog vlasnika, obitelji Žužić, tražili su da prodajni prostor očisti, riješi nedostatke, osigura sanitarne i higijenske uvjete i pticama spriječi ulazak, javlja NovaTV.

Foto: Gorica.info

No Žužićeva metla nije pomela sve probleme niti su mjere koje su poduzeli bile dovoljne. Zato je Državni inspektorat pokrenuo prekršajni postupak.

– Pokrenut je prekršajni postupak te je izdan optužni prijedlog protiv trgovačkog društva. Postupak je u tijeku na nadležnom sudu. Vezano za neodržavanja vanjskih dijelova i pročelja zgrade Tržnog centra te skupljanje otpada na javnoj površini – predstavka je proslijeđena na daljnje postupanje nadležnom komunalnom redarstvu Velike Gorice – doznaje se iz Državnog inspektorata.

“Zbog privatnog vlasništva, ruke su nam vezane”

– Da je to gradski problem, mi danas ne bismo razgovarali o njemu – poručuje gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

U gradu kažu da su im zbog privatnog vlasništva ruke vezane. Odgovornost ne preuzimaju. Na pitanje toleriraju li oni to Žužiću, Ačkar odgovara: “Apsolutno ne, gospodina niti poznajem niti mu to mogu tolerirati.”

– Mi i dalje nastojimo svim pravnim mogućnostima i putevima riješiti taj problem. Ne mogu shvatiti da se gospodin Žužić tako ponaša, da se ne javlja na telefon našim komunalnim redarima. Ali da sanitarna inspekcija još nije donijela adekvatan pravorijek, ni taj dio priče mi nije do kraja jasan – dodaje Ačkar.

Odgovornoj osobi u tvrtki koja nije osigurala uvjete prijeti novčana kazna do 20 tisuća kuna, dok je za samu tvrtku šest puta veća – do 120 tisuća kuna. A rasplet se ne nazire.

 

 

 

 

 

Objava Sanitarni užas u središtu Velike Gorice: Zbog Tržnog centra i golubova Žužić završio na sudu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.