Prijava

Vaša prijava

Slučajnost ili se (opet) nešto kuha između ZET-a i Velike Gorice: Gdje su nestali vozni redovi linija 268, 290 i 330 s goričkih stanica?

[]

što se događa između zet-a i velike gorice

Više čitatelja Gorice.info javilo nam se u četvrtak s pitanjima uz vozne redove koji su (bili) istaknuti na autobusnim stanicama u Velikoj Gorici. Više se o polascima autobusa ZET-a nije moglo informirati na nekim goričkim autobusnim stajalištima.

Tako su na stanici kod Robne kuće uklonjeni svi vozni redovi linija 268, 290 i 330, dok je na goričkom kolodvoru “nestao” vozni red za brzu liniju Glavni kolodvor – Velika Gorica.

– Sad i ako nam kasni autobus mi to ne znamo jer nema voznog reda – kaže nam jedna redovita putnica ZET-a dodajući da je to možda i bio cilj.

Naravno možda se radi o slučajnosti, ali Velikogoričani, koji već nekoliko godina negoduju zbog sve manje linija i sve punijih autobusa koji voze između našeg grada i metropole, poučeni dosadašnjim iskustvima pušu i na hladno.

Svi putnici ZET-ovih buseva koji voze između Zagreba i Velike Gorice sjetit će se tjedna pojačanih kontrola karata u tim autobusima prije dvadesetak dana. U nekim je vozilima tada vladao pravi kaos, ponekad i na rubu fizičkog sukoba.

Sve se ovo događa samo tridesetak dana pred istek ugovora ZET-a i Velike Gorice. Zbog toga su nejasni odnosi između zagrebačke i velikogoričke gradske uprave oko financiranja javnog autobusnog prijevoza. Iz Zagreba tvrde da neće oni sufinancirati jeftiniji prijevoz Velikogoričanima, dok iz Velike Gorice podsjećaju da cijena prijevoza kojeg im naplaćuje ZET nezaustavljivo raste.

Do prije tri godine Velika Gorica subvencionirala je javni prijevoz ZET-a s 800.000 kuna na mjesec, a danas je taj iznos narastao na vrtoglavih 3,6 milijuna kuna. Nedavno se spominjao i iznos od 3,9 milijuna kuna, ali je to povećanje odgođeno. Velika Gorica i Zagreb ugovor o prijevozu pod ovim uvjetima imaju samo do kraja godine.

Evo fotografija s nekih stajališta autobusa ZET-a u Velikoj Gorici:

Na stajalištu kod Robne kuće više nema niti jednog voznog reda

zet-a
Nije dostupan ni vozni red za liniju 330 na Autobusnom kolodvoru

Putnici koji koriste liniju 290 mogu pogledati na Autobusnom kolodvoru kada polaze autobusi iako je vozni red skriven iza rešetkaste zaštite

 

Objava Slučajnost ili se (opet) nešto kuha između ZET-a i Velike Gorice: Gdje su nestali vozni redovi linija 268, 290 i 330 s goričkih stanica? pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.