Prijava

Vaša prijava

Gorički osnovnoškolci imat će besplatan obrok od drugog polugodišta: U tijeku pripreme za dostavu obroka u školama

[]

besplatan

Nakon što je Vlada odlučila da će svi osnovnoškolci imati besplatan obrok, škole su počele s pripremama. Naime, podjela besplatnog obroka krenut će s početkom drugog polugodišta. I goričke osnovne škole pripremaju se za ovu akciju.

Kako je objavio gradonačelnik Krešimir Ačkar pripreme su već počele i u goričkim školama.

Odlukom Vlade za sve učenike osnovnih škola bit će osigurano sufinanciranje obroka u školama od drugog polugodišta školske godine 2022./2023. Kao Grad započeli smo s organizacijom provedbe Vladine odluke u školama na području Velike Gorice, te ćemo osigurati pripremu i dostavu obroka za sve naše učenike – najavio je Ačkar.

Ova mjera državni proračun koštat će 550 milijuna kuna. Prehranu će za učenike, kao i dosad, u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju, sufinancirati i organizirati vlasnici i osnivači osnovnih škola, dakle jedinice lokalne samouprave, općine i gradovi, i to tako da će od drugog polugodišta osnivači dobiti 10 kuna po učeniku kako bi svakom učeniku osnovnih škola mogao biti osiguran barem jedan besplatan obrok.

Bez obzira na to ima li škola školsku kuhinju ili ne, ima li blagovaonicu ili ne, svako dijete mora dobiti jedan obrok u danu. Dakle, u onim školama koje nemaju kuhinju, ili je pak imaju, ali nemaju dovoljno prostora za blagovaonicu, za svakog će učenika biti osiguran mliječni obrok.

 

Objava Gorički osnovnoškolci imat će besplatan obrok od drugog polugodišta: U tijeku pripreme za dostavu obroka u školama pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.