Prijava

Vaša prijava

Na svečanosti u Bruxellesu: Velika Gorica proglašena Europskim gradom sporta za 2023. godinu

[]

proglašena

Velika Gorica proglašena je Europskim gradom sporta za 2023. godinu na svečanoj ceremoniji koja je u utorak održana u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Priznanje su primili zamjenik gradonačelnika Neven Karas, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Velike Gorice Goran Kovačić i tajnik Darko Blažinčić.

Zajednica sportskih udruga kandidirala je naš grad još u svibnju 2021. godine za titulu Europskog grada sporta 2023. godine.

Komisiji ACES Europe (The European Capitals and Cities of Sport Federation) dostavljen je opširni projekt sadržan u 14 poglavlja koji je obuhvatio cjelokupno stanje sporta i rekreacije u našem gradu, infrastrukturu, financiranje, organizaciju, brojčane pokazatelje u natjecateljskom i rekreativnom sportu i razvojne planove.

Kompletnu tehničku pripremu osigurala je Zajednica sportskih udruga grada Velika Gorica koja je bila i nositelj većeg dijela materijala na čelu s glavnim tajnikom Darkom Blažinčićem.

ACES Europe je udruženje sportskih gradova Europe sa sjedištem u Bruxellesu, koje promovira EU programe usmjerene sportu i fizičkoj aktivnosti te dodjeljuje naslov Europski gradovi sporta.

proglašena

Objava Na svečanosti u Bruxellesu: Velika Gorica proglašena Europskim gradom sporta za 2023. godinu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.