Prijava

Vaša prijava

Upaljen žuti meteoalarm za naše područje: I Velika Gorica mogla bi se sutra ujutro probuditi pod snježnim pokrivačem

[]

žuti meteoalarm

Žuti meteoalarm upaljen je za šire područje Velike Gorice i Zagreba. Razlog tom stupnju meteorološkog upozorenja jest susnježica i snijeg koji se na našem području, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, očekuju u noći sa subote na nedjelju.

Evo prognoze DHMZ-a za naše područje za nedjelju:

Prevladavat će oblačno, povremeno uz slabu susnježicu i snijeg, uglavnom u noći i ujutro. Snježnog pokrivača može biti i u nizinskom dijelu. Vjetar slab. Temperatura zraka u gradu između 0 i 4, na Medvednici od -4 do 0 °C.

Snijeg je, dakle, vrlo vjerojatan u višim dijelovima našeg kraja, ali moglo bi ga biti i u nizinskim dijelovima pa i u Velikoj Gorici.

Ako se te prognoze obistine jasno je da će dvodnevno vrlo kišno vrijeme na našem području zamijeniti kratkotrajni snijeg i susnježica. U petak je na velikogoričkom području, prema podacima o količinama oborina s postaje na zagrebačkom aerodromu, palo 14 litara kiše po četvornom metru. Podaci za današnji dan, koji je kako se čini bio kišovitiji od petka, bit će dostupni javnosti sutra ujutro.

Snijeg u prosincu ne bi trebao nikoga iznenaditi, pa vjerojatno ni Zimsku službu na našem području. Posljednji snijeg ove godine padao je početkom travnja, ali se nije zadržavao na tlu. Kako je bilo voziti Velikom Goricom u tim uvjetima pogledajte OVDJE.

Žuti meteoalarm na snazi je do nedjelje u 9 sati, a nakon toga bi se vrijeme trebalo stabilizirati.

Objava Upaljen žuti meteoalarm za naše područje: I Velika Gorica mogla bi se sutra ujutro probuditi pod snježnim pokrivačem pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.