Prijava

Vaša prijava

U naš grad stiglo betlehemsko svjetlo: U povorci svjetlosti brojni građani, a među njima i gradonačelnik Ačkar te zamjenik Karas

[]

svjetlosti

Druge nedjelje Adventa i uoči svete Lucije u našem gradu organizirana je tradicionalna povorka svjetlosti. Planove je pokvarila kiša jer je povorka svjetlosti trebala krenuti s Radićeva trga.

Umjesto toga stotinjak osoba među kojima je bio i gradonačelnik Krešimir Ačkar, zamjenik Neven Karas, Darko Bekić, predsjednik Gradskog vijeća, direktorice turističkih zajednica Maja Toh i Ivana Alilović, članovi Turopoljskog banderija i brojni građani obišli su Park Plemenite općine turopoljske.

Hodali su od Muzeja Turopolja do Crkve Navještenja bl. Djevice Marije. U povorci su bili i gorički izviđači članovi TUR-a koji su iz Zagreba donijeli betlehemsko svjetlo.

Betlehemsko svjetlo mira iz Beča donijeli su u nedjelju članovi Hrvatskog saveza. Ispred zagrebačke katedrale u pratnji predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića predali su ga monsinjoru Josipu Kuhtiću, rektoru katedrale.

Predstavnici Saveza izviđača Hrvatske donose Betlehemsko svjetlo mira u Hrvatski sabor u ponedjeljak 12. prosinca, a do Božića i u druge državne i međunarodne institucije. Donošenje svjetla svake godine organizira Savez izviđača Hrvatske.

Betlehemsko svjetlo mira dobrotvorni je program započet u Austriji 1986. godine, a u Hrvatsku dolazi već 30 godina. Na prvu adventsku nedjelju pali se u Betlehemu i nosi u Beč, odakle se prenosi u više od 20 zemalja.

svjetlosti
Foto: FB Savez izviđača Hrvatske

 

 

Objava U naš grad stiglo betlehemsko svjetlo: U povorci svjetlosti brojni građani, a među njima i gradonačelnik Ačkar te zamjenik Karas pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.