Prijava

Vaša prijava

Privremeno se gase bankomati zbog uvođenja eura: Evo gdje ćete u Velikoj Gorici moći podignuti gotovinu 1. siječnja 2023. godine

[]

zagrebačka banka

Unaprijed osigurajte potrebnu gotovinu i pripremite se na plaćanje karticama. To je temeljni savjet stručnjaka uoči prelaska s kuna na eure od 1. siječnja 2023. godine. Zbog toga će se privremeno ugasiti i dobar dio bankomata budući nije moguće preko noći u tim uređajima osigurati promjenu valuta.

Na velikogoričkom području je tridesetak bankomata, ali će samo neki raditi 1. siječnja 2023. kada ćete na njima moći podići gotovinu u našoj novoj valuti – eurima. Hrvatska udruga banaka objavila je interaktivnu kartu na kojoj se svakodnevno osvježavaju bankomati koji rade.

Oko dvije trećine bankomata u Hrvatskoj bit će privremeno zatvoreno do kraja godine kako bi se u prvih 15 dana nove godine ponovno postupno počeli otvarati.

Zagrebačka banka jedna je od rijetkih koje je već na svojim internetskim stranicama objavila kako će raditi njezini bankomati u sljedećem razdoblju.

Tako ćete i 31. prosinca u zdanji tren moći podignuti kune na sljedećim Zabinim bankomatima u Velikoj Gorici:

– Ljudevite Posavskog 51
– Trg kralja Tomislava 32
– Trg Stjepana Radića 3
– Ulica kralja Zvonimira 5
– Zagrebačka 20
– Velika Mlaka, Napredak 17.

No, gotovinu u eurima 1. siječnja moći će se podići na drugim Zabinim bankomatima.

Evo tih Zabinih bankomata koji će raditi odmah na Novu godinu:

– Dr. Jurja Dobrile 26
– Matice hrvatske 22
– Trg Stjepana Radića 3
– Ulica Rudolfa Fizira 1.

Na kraju treba podsjetiti kako se od 15. prosinca 2022. do 15. siječnja 2023. neće naplaćivati naknada za podizanje gotovine debitnim karticama na bankomatima drugih banaka u Republici Hrvatskoj.

Objava Privremeno se gase bankomati zbog uvođenja eura: Evo gdje ćete u Velikoj Gorici moći podignuti gotovinu 1. siječnja 2023. godine pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.