Prijava

Vaša prijava

Tužna statistika: Ove godine na grobljima u Velikoj Gorici, Pokupskom i Kravarskom deset posto manje ukopa u odnosu na 2021.

[]

groblje kušanec

Broj ukopa na grobljima kojima upravlja VG Komunalac ove se godine smanjio u odnosu na 2021. Tužna statistika pokazuje da je 2022. bilo deset posto manje ukopa u odnosu na godinu ranije.

VG Komunalac upravlja s osam groblja na području Velike Gorice, četiri groblja na području Pokupskog i jednim grobljem u Kravarskom.

Lani je na tim grobljima bilo 815 ukopa, a ove godine ta tužna statistika pokazuje da ih je bilo 740. Direktna je to posljedica epidemije koronavirusa koja je 2021. godine bila na vrhuncu, a to se odrazilo i na broj umrlih.

Ipak treba naglasiti da je brojka ukopa ove 2022. godine i dalje viša u odnosu na 2020. ili 2019. godinu. Tih je godina bilo petnaestak posto ukopa manje nego ove godine.

Novo goričko gradsko groblje u Kušancu ove je godine dobilo novu oproštajnu građevinu dostojnu posljednjeg počivališta naših sugrađana. U VG Komunalcu pripremaju i dodatno uređenje groblja u sljedećoj godini. Evo njihovih planova.

Groblje Kušanec Plan za 2023. godinu je izgradnja novog grobnog polja s 88 betonskih okvira za jedno grobno mjesto i 69 betonskih okvira za dva grobna mjesta te izgradnja armirano-betonskih grobnica (42 jednostruke grobnice).

Groblje Vukovina Prema programu proširenja tog groblja predviđena je izgradnja 108 grobnih mjesta (54 betonska okvira za jedno grobno mjesto i 54 betonska okvira za dva grobna mjesta) te izgradnja ograde na proširenom djelu groblja u dužini 96 metara dužine, te izgradnja tri asfaltirane staze po 24 metara dužine.

Groblje Dubranec U programu proširenja groblja Dubranec predviđena je izgradnja pristupne staze od nove mrtvačnice do grobnih polja, te izgradnja 10 grobnih mjesta (5 betonskih okvira za jedno grobno mjesto i pet betonskih okvira za dva grobna mjesta).

Objava Tužna statistika: Ove godine na grobljima u Velikoj Gorici, Pokupskom i Kravarskom deset posto manje ukopa u odnosu na 2021. pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.