Prijava

Vaša prijava

Općinski i Županijski sud u Velikoj Gorici traže suce porotnike: Donosimo uvjete koje moraju zadovoljiti kandidati

[]

porotnike

Iz Grada Velike Gorice pozvali su građane koji udovoljavaju traženim uvjetima da se prijave za suce porotnike. Prijave se primaju do 25. siječnja.

Traži se 10 sudaca porotnika za Županijski sud u Velikoj Gorici, osam kandidata za imenovanje sudaca porotnika za Općinski sud u Velikoj Gorici.

Za imenovanje sudaca porotnika za mladež za Županijski sud u Velikoj Gorici traže se tri  muška i tri ženskih kandidata.

Za imenovanje sudaca porotnika za mladež za Općinski sud u Velikoj Gorici traži se 10 kandidata (pet muških i pet ženskih kandidata).

Kandidat za suca porotnika mora biti punoljetni hrvatski državljanin dostojan obnašanja dužnosti suca porotnika, ne smije biti član političke stranke niti se smije baviti političkom djelatnošću

Kandidat za suca porotnika za mladež također mora biti punoljetni hrvatski državljanin dostojan obnašanja dužnosti suca porotnika, ne smije biti član političke stranke niti se smije baviti političkom djelatnošću. Imenuju se iz reda profesora, učitelja, odgojitelja i drugih osoba koje imaju radnog iskustva u stručnom odgojnom radu s mladim osobama

Prijedlog kandidata za suce porotnike/suce porotnike za mladež utvrđuje Gradsko vijeće Grada Velike Gorice na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, a imenuje ih Županijska skupština Zagrebačke županije.

Prilikom predlaganja kandidata za suce porotnike uvažavat će se odredba članka 123. stavak 2. podstavak 5. Ustava RH, a sukladno kojoj se sudac razrješuje sudačke dužnosti kada navrši sedamdeset godina života.

 

 

 

Objava Općinski i Županijski sud u Velikoj Gorici traže suce porotnike: Donosimo uvjete koje moraju zadovoljiti kandidati pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.