Prijava

Vaša prijava

Želite li proći jeftinije otiđite u kupovinu u inozemstvo: Bauhaus objavio gotovo isti slovenski i hrvatski letak. Znate li u kojem su niže cijene?

[]

bauhaus slo - hrv

Dizanje cijena u trgovinama nakon uvođenja eura u Hrvatskoj novi su “poguranac“ našim kupcima za odlazak u šoping u inozemstvo. Naša je sreća što nam iz gotovo svakog dijela Hrvatske treba pola sata – sat da stignemo u neku od okolnih država u kojima su cijene, u pravilu, niže nego kod nas.

Letak isti, cijene različite

Koliko su te cijene različite pokazao je najnoviji letak Bauhausa. Gotovo isti letak objavljen je za slovensko i hrvatsko tržište. Isti proizvodi na oba tržišta, ali cijene su uglavnom različite. U pravilu oni proizvodi koje su Bauhausovi marketinški stručnjaci posebno istaknuli velikim brojkama jeftiniji su u Sloveniji. I to bitno jeftiniji, ponekad i više od 20 posto jeftiniji.

Tako automobilska prikolica u slovenskim Bauhaus tgovinama stoji 498, a u hrvatskim 663 eura (33 posto skuplje nego u Sloveniji), vrtna kućica u Sloveniji je 399, a kod nas 464 eura (16 posto skuplje), a metalni regal za teški teret kod susjeda je 79, a kod nas je 86,27 eura (devet posto skuplje).

Artikli su to koji se nalaze na naslovnicama kataloga, pa je jasno da su ti proizvodi oni za koje se računa da će privući najviše kupaca. A ako vam trebaju baš ti proizvodi, nema vam druge nego u inozemstvo. Nije, srećom, daleko, a nema više niti čekanja na granici jer smo od početka 2023. godine i mi dio Europe bez granica.

Usporedba cijena kamina, peći i grijalica u slovenskom i hrvatskom katalogu Bauhausa

Nema baš puno Bauhausa u Sloveniji, najbliži je u Mariboru, ali ako vam treba ona prije navedena autoprikolica definitivno se isplati potegnuti 120 kilometara za 165 eura koje na njoj možete uštedjeti. A ako tome dodate još neki drugi šoping, put će se definitivno isplatiti.

Ako je jeftinije u hrvatskom katalogu radi se o simboličnim svotama

Isplati se u šoping u inozemstvo

Nije, naravno, u Bauhausovim katalozima sve jeftinije u Sloveniji. Ima na tih 30-ak stranica i proizvoda koji su jeftiniji kod nas. No, radi se uglavnom o manjim razlikama koje bismo mogli nazvati i simboličnim, od nekoliko eura. Veće uštede u pravilu mogu se ostvariti u slovenskim Bauhaus trgovinama.

Vratimo se na onaj svakodnevni šoping. Sve je više naših sugrađana koji odlaze u inozemstvo po špeceraj. Nama Velikogoričanima najbliže slovensko mjesto s Lidlom, Eurospinom, Hoferom, Sparom, Mercatorom, Tušom su Brežice. Samo 50-ak kilometara udaljene od Velike Gorice, do Bežica se može i cestom za koju ne treba platiti slovensku vinjetu (radi se o lokalnoj cesti koja prolazi ispod dvorca Mokrice), a cijene su povoljnije.

Ima u Brežicama i svih ostalih vrsta trgovina, pa možete kupiti i nešto drugo osim špeceraja, naravno ako je povoljnije.

Gorica.info već je pisala o isplativosti odlaska u šoping u inozemstvo, a nastavit ćemo to raditi i dalje budući nema naznaka da će se cijene kod nas smiriti. Upravo suprotno, čini se da će inflacija i dalje udarati po svima nama…

Objava Želite li proći jeftinije otiđite u kupovinu u inozemstvo: Bauhaus objavio gotovo isti slovenski i hrvatski letak. Znate li u kojem su niže cijene? pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.