Prijava

Vaša prijava

Galerija Galežnica dobila više od 53.000 eura od Ministarstva kulture i medija za adaptaciju i opremanje prostora

[]

galerija

Galerija Galženica dobila je od Ministarstva kulture i medija 53.089,12 eura (399.999,97 kuna) za adaptaciju i opremanje prostora galerije. Galeriji Galženica potrebna je cjelovita obnova jer se godinama u prostor nije ulagalo niti ga obnavljalo.

Kako bi obnova mogla krenuti, trebalo je prvo prikupiti potrebna sredstva. U listopadu prošle godine dobili su 150.000 kuna (19.910 eura) od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Kako je tada najavila voditeljica Galerije  Antonia Vodanović, taj iznos nije dovoljan stoga su se prijavili i na javni poziv koji je raspisalo Ministarstva kulture i medija.

Dobivenim sredstvima uredit će se prostor koji će biti prikladan za čuvanje vrijednog umjetničkog fundusa Galerije, obnoviti dotrajale galerijske prostorije i adaptirati izlagački prostor galerije.

Adaptacijom Galerije Galženica, koja djeluje kao jedina velikogorička galerija za suvremenu umjetnost, omogućio bi se kvalitetniji, adekvatniji i suvremeniji izlagački prostor za lokalnu i širu zajednicu, kao i kvalitetan prostor za edukativne programe za djecu i mlade, poput likovnih radionica, tribina, predavanja.

 

 

 

Objava Galerija Galežnica dobila više od 53.000 eura od Ministarstva kulture i medija za adaptaciju i opremanje prostora pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.