Prijava

Vaša prijava

FOTO Dan mimoza obilježen i u našem gradu: Humanitarnu akciju podržali brojni Velikogoričani, pridružili se i političari…

[]

velikogoričani mimoze

Brojni Velikogoričani podržali su danas Dan mimoza, akciju kojom se želi podignuti svijest javnosti o važnosti preventive za sprečavanje i rano otkrivanje raka vrata maternice. Akciju u Velikoj Gorici organizirali su Hrvatska liga protiv raka, Veleučilište Velika Gorica, Gimnazija Velika Gorica te Liga protiv raka Zagrebačke županije.

Alarmantna je statistika vezana uz rak vrata maternice u Hrvatskoj. Godišnje se bilježi oko 320 slučajeva i oko 120 smrti od te bolesti. To znači da se praktično svaki dan dijagnosticira jedan novi slučaj, te da svaki treći dan netko u Hrvatskoj premine od posljedica te bolesti.

Velikogoričani su bez obzira na hladan zimski dan kupujući mimoze na Tržnom centru primjerom podržali ovu akciju, a pridružili su im se i brojni velikogorički političari. Mimoze je, među ostalima, kupio gradonačelnik Krešimir Ačkar (HDZ) kao i njegov stranački kolega i dožupan Zagrebačke županije Ervin Kolarec. Kamere su zabilježile i dogradonačelnika Nevena Karasa (nezavisni), predsjednika Gradskog vijeća Velike Gorice Darka Bekića (HDZ), vodstvo velikogoričkog SDP-a predvođeno Lukom Tarlom, Ivom Jelušićem, Ivanom Mlinar i Darinkom Gučićem. Mimoze je kupio i prvi gorički Mostovac Damir Slojšek.

Galerija fotografija:

Objava FOTO Dan mimoza obilježen i u našem gradu: Humanitarnu akciju podržali brojni Velikogoričani, pridružili se i političari… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.