Prijava

Vaša prijava

Rotary klub Velika Gorica organizira predavanje za srednjoškolce o razmjeni i školovanju u inozemstvu

[]

srednjoškolce

Rotary klub Velika Gorica u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem organizira predavanje za srednjoškolce na temu mobilnosti za mlade u inozemstvu. Predavanje će se održati u četvrtak, 2. veljače od 19 sati u Vijećnici, a kroz osobna iskustva mladih koji su bili na razmjeni, srednjoškolci će doznati važne informacije.

Studiranje u inozemstvu, kao učenik srednje škole na razmjeni, je proces integracije s kulturom, tradicijom i jezikom druge zemlje. Dugoročni program razmjene u pravilu traje jednu akademsku godinu, tijekom koje se pohađa škola, a učenici na razmjeni žive s jednom ili nekoliko obitelji u zemlji domaćinu.

Izazovi su veliki, ali i prednosti. Takav program namijenjen je učenicima srednjih škola od 1. do 4. razreda.

Otvorene su prijave za dugoročne i kratkoročne razmjene u sklopu Rotary International i ovo je izvanredna prilika da se sazna više informacija na jednom mjestu, poručuju iz Rotary kluba Velika Gorica.

Glavni gosti predavanja su učenici koji će podijeliti svoja iskustva nakon razmjena. Predavanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane.

 

Objava Rotary klub Velika Gorica organizira predavanje za srednjoškolce o razmjeni i školovanju u inozemstvu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.