Prijava

Vaša prijava

Stiže tjedan pravih zimskih hladnoća: Temperature zraka na našem području spustit će se i do -10 stupnjeva Celzijevih

[]

led staklo

U naše krajeve, prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, stižu one prave zimske temperature. Taj će hladni val, u kojem bi temperature zraka na našem području mogle pasti i do -10 stupnjeva Celzijevih, početi već danas.

Evo prognoze za naše područje za ponedjeljak:

Pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Minimalna temperatura zraka oko -5, a maksimalna oko 2 ° Celzijevih.

Zbog očekivanih niskih temperatura za ponedjeljak je upaljen i žuti meteoalarm za zagrebačko područje:

Vrlo hladno jutro. Minimalna temperatura < -5 °C
BUDITE NA OPREZU zbog niskih temperatura koje se očekuju. Mogući su neki zdravstveni rizici kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika.

Taj će meteoalarm biti na snazi u prijepodnevnim satima, no kako trenutačno izgleda prognoza mogao bi se ponoviti i sljedećih dana.

Posebno se to odnosi na utorak koji bi mogao biti najhladniji dan ovog tjedna na našem području. Temperatura će se tijekom utorka kratkotrajno popeti do 0 stupnjeva Celzijevih, a ostatak dana “provest će u negativi“. Najhladnije bi trebalo biti jutro i svitanje u utorak kada bi se temperature mogle spustiti i do -10.

Noć na srijedu će također biti vrlo hladna, ali će tijekom dana temperature malčice preskočiti nulu. Slično će biti i u četvrtak koji će biti hladan, ali i sunčan dan. Petak i subota bi trebali biti još nešto manje hladni, odnosno noću će tih dana biti oko -2 ili -3, dok će preko dana temperature biti lagano u pozitivi.

Objava Stiže tjedan pravih zimskih hladnoća: Temperature zraka na našem području spustit će se i do -10 stupnjeva Celzijevih pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.