Prijava

Vaša prijava

Gorički SDP pita vladajuće: Kada će dugoročno riješiti pitanje javnog prijevoza i probleme sa ZET-om

[]

prijevoza

Gorički SDP javnosti je uputio priopćenje na temu ZET-a u kojem navode kako „nema kraja trakavici oko javnog prijevoza“.

Priopćenje donosimo u nastavku.

“Već dvije godine upozoravamo na nesposobnost vladajućih da riješe problem javnog prijevoza. Nisu ga nažalost uspjeli riješiti niti kad su dvije iste opcije vladale i Zagrebom i Velikom Goricom.

Ponovno smo aktualizirali pitanje ugovora sa ZET-om prije dva tjedna na što su iz grada odgovorili da lažemo i da ne govorimo istinu te da Velika Gorica ima potpisan ugovor!

Međutim, nakon informacija poslanih iz ZET-a vidimo da nema dugoročno potpisanog ugovora, da je ugovor produljen za samo naredna tri mjeseca (do kraja travnja) i da ne lažemo mi nego oni! Istina je da mi govorimo istinu i da su u laži kratke noge! A poznata je narodna izreka tko laže, taj i …

K tome, još dodajemo poraznu činjenicu zbog koje nikako nismo sretni, a to je da je propao natječaj za lokalne goričke linije i to iz nepoznatog razloga. Treba podsjetiti da je dodatak ugovoru sa ZET-om potpisan upravo do provedbe natječaja za lokalne linije.

Prema javno dostupnim informacijama, nitko se nije javio na natječaj, što znači da smo sada u znatno nepovoljnijoj poziciji jer smo opet “osuđeni” na ZET, a on nas u ovom slučaju linijskog prijevoza, zbog neisplativosti, neće!

Koliko je ova vladajuća garnitura zaslužna za situaciju u kojoj se nalazimo s javnim prijevozom procijenit će građani, ali mi opet ponovno postavljamo isto pitanje, za koje se nadamo da ćemo ovaj put dobiti istinit odgovor – kada će i na koji način gradska uprava dugoročno riješiti ovo pitanje i što je s Povjerenstvom koje je Gradsko vijeće dužno po Zakonu o zaštiti potrošača osnovati kako bi se kontrolirala kvaliteta usluge prijevoza.

Sada već nema broja priopćenja koja smo poslali na temu ZET-a, ali se nikada nitko ni slovom nije osvrnuo iz gradske uprave na njih, osim da ne govorimo istinu. A vidimo čime to rezultira, jer posao s natječajem nije odrađen. Oko javnog prijevoza ništa ne štima, a radi se o životno bitnom pitanju za naše sugrađane“.

 

 

Objava Gorički SDP pita vladajuće: Kada će dugoročno riješiti pitanje javnog prijevoza i probleme sa ZET-om pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.