Prijava

Vaša prijava

Ukrao tri bicikla na goričkom području: Za svaki je dobio šest mjeseci zatvora, ali ….

[]

bicikla

Na Općinskom sudu u Velikoj Gorici osuđen je 26-godišnji muškarac zbog krađe tri bicikla. Muškarac je proglašen krivim jer je u listopadu 2020. u Velikoj Kosnici iz dvorišta obiteljske kuće ukrao muški bicikl marke „Kilimanjaro sioux“, koji je vrijedan 3.000 kuna.

Mjesec dana kasnije u Gradićima je ispred svlačionice nogometnog igrališta uzeo i za sebe zadržao bicikl marke „Ultra nitro“. Bicikl je, kako se navodi u presudi, bio naslonjen na zid svlačionice, a vrijedan je 2.400 kuna.

Treću krađu je počinio u Velikoj Gorici nekoliko dana prije Božića iste godine kada je iz dvorišta obiteljske kuće odvezao bicikl marke „Kross level B44“. Bicikl je procijenjen na 2.000 kuna.

Za krađu svakog bicikla muškarac je dobio šest mjeseci zatvora koje je sudac objedinio u jedinstvenu kaznu zatvora od 10 mjeseci uvjetno. To znači da 26-godišnjak neće ići u zatvor ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

„Ljubitelj“ tuđih bicikla također mora nadoknaditi štetu vlasnicima bicikla u roku od šest mjeseci. Mora platiti i troškove kaznenog postupka u paušalnom iznosu od 500 kuna u roku od tri mjeseca.

Okrivljenik je na sudu priznao sve tri krađe, a u svojoj obrani je isticao kako je bicikle ukrao jer nije imao novca za pomoći sestri kod koje živi oko računa.

 

Objava Ukrao tri bicikla na goričkom području: Za svaki je dobio šest mjeseci zatvora, ali …. pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.