Prijava

Vaša prijava

Hrvatski nogometni savez planira izgraditi nogometni kamp u Velikoj Gorici: Projekt je vrijedan 15 milijuna eura

[]

nogometni

Hrvatski nogometni savez kreće u izgradnju toliko dugo čekanog nogometnog kampa. Čini se da su u vrhu saveza odustali od čekanja da se riješi pravno-imovinska zavrzlama kampa NK-a Zagreb u Veslačkoj i okrenuli se Velikoj Gorici, javlja Dnevnik Nove TV.

Iznos od oko 15 milijuna eura je osiguran. Problem je pronaći prikladno zemljište, a tu se kao potencijalni partner iskristalizirao Grad Velika Gorica.

– Niz zemljišta koja su u vlasništvu Republike Hrvatske, Grada Velika Gorica, pa čak i privatnih parcela, Grad Velika Gorica u potpunosti bi dao sve od sebe da se želja i težnja Hrvatskog nogometnog saveza ipak realizira u našem gradu – kaže Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice.

Zemljište na kojem bi se gradio nogometni kamp nalazi se svega tri kilometra udaljenosti od zračne luke Franjo Tuđman, 15-ak kilometara udaljeno je od stadiona Maksimir, a prostire se na 92 tisuće kvadratnih metara.

Tamo bi se preselila administracija Saveza, ali bi se, jasno, izgradila i četiri nogometna terena s popratnom infrastrukturom za spavaonice, svlačionice, teretanu i sve što je potrebno za kamp koji bi koristile sve reprezentativne selekcije.

-To bi se savršeno uklopilo u naš kompleks sportsko-rekreacijske zone, gdje je stadion HNK-a Gorica, naša gradska dvorana, gradski bazen, i apsolutno bi u tome dali podršku Hrvatskom nogometnom savezu – dodaje Ačkar.

 

 

Objava Hrvatski nogometni savez planira izgraditi nogometni kamp u Velikoj Gorici: Projekt je vrijedan 15 milijuna eura pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.