Prijava

Vaša prijava

U organizaciji Goričkog kluba mladih: Maturantima se predstavilo 17 fakulteta iz Zagreba, Siska, Petrinje i Varaždina

[]

fakulteta

U organizaciji Goričkog kluba mladih, u predvorju srednjih škola, održano je predstavljanje fakulteta. Svojevrsni sajam fakulteta zamišljen je kao pomoć maturantima pri odabiru željenog smjera akademskog obrazovanja. Pozivu se odazvalo 17 visokoškolskih ustanova iz Zagreba, Siska, Petrinje i Varaždina, a interes maturanata opravdao je očekivanja organizatora.

– Željeli smo maturantima približiti ove fakultete, kako izgledaju prijemni ispiti te studentski život općenito. Također, nastojimo da učenici saznaju kakve su poslovne perspektive moguće završetkom nekog od ovdje prisutnih fakulteta – pojasnila je Sara Kajgana Raga, voditeljica Goričkog kluba mladih.

Inače, Gorički klub mladih je i do sada provodio slične projekte, ali kroz prezentacije u učionicama. Prema njihovom mišljenju, ovo je bolji oblik interakcije jer maturanti mogu dobiti odgovore na sva pitanja izravno od studenata, asistenata, pa čak i profesora s pojedinih fakulteta.

Gužva u predvorju srednjih škola dovoljno govori o interesu učenika završnih razreda. Organizatori se nadaju da su im barem malo pomogli pri donošenju odluke o nastavku  obrazovanja.

Objava U organizaciji Goričkog kluba mladih: Maturantima se predstavilo 17 fakulteta iz Zagreba, Siska, Petrinje i Varaždina pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.