Prijava

Vaša prijava

Dan narcisa obilježen i u Velikoj Gorici: Izuzetno je važno informirati građane o načinima prevencije i ranog otkrivanja raka dojke

[]

dan narcisa

Dan narcisa obilježen je danas i u Velikoj Gorici, a ni prohladno vrijeme niti kiša koja je na mahove lijevala kao iz kabla nisu spriječili brojne naše sugrađane da se odazovu ovoj javnozdravstvenoj akciji posvećenoj oboljelima od raka dojke. U Velikoj Gorici akciju je organizirala Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije.

Karcinom dojke jedna je od najčešćih smrtonosnih bolesti u žena. Zato je važno osvijestiti građane o načinima prevencije i kako možemo očuvati svoje zdravlje, poručuju iz Udruge edukacijom protiv raka dojke. Dan narcisa je stoga izuzetno važna akcija.

Pušlek narcisa mogao se kupiti po cijeni dva eura, a sav prikupljeni novac namijenjen je prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Na Tržnom centru bio je, među ostalim, i dožupan Zagrebačke županije Ervin Kolarec, čelnik velikogoričkog Mosta Damir Slojšek, a posebno je bila brojna ekipa iz goričkog SDP-a predvođena v.d. predsjednicom Ivanom Mlinar. Na tom štandu narcise je prodavala i Đurđa Dehin, predsjednica Udruge edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar na svojem je Facebook profilu objavio fotografije s velikogoričkog Trga Stjepana Radića gdje se, u pratnji dogradonačelnika Nevena Karasa i predsjednika Gradskog vijeća Darka Bekića, i on priključio akciji.

Evo i fotografija s Dana narcisa u Velikoj Gorici:

 

Objava Dan narcisa obilježen i u Velikoj Gorici: Izuzetno je važno informirati građane o načinima prevencije i ranog otkrivanja raka dojke pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.