Prijava

Vaša prijava

Meteoalarm upaljen danas za čitavu Hrvatsku: Na goričkom području upozorenje zbog nevremena s grmljavinom, obilne kiše i jakog vjetra…

[]

meteoalarm

Meteoalarm je upaljen danas za čitavu Hrvatsku. Za većinu dijelova, uključujući i naše područje, na snazi je žuti meteoalarm, a za područje ispod Velebita i južnu Dalmaciju na snazi je crveni meteoalarm.

Za šire zagrebačko i velikogoričko područje na snazi su čak tri upozorenja. Prvi se odnosi na mogućnost grmljavinskog nevremena uz jak vjetar, a drugi na lokalno moguću obilnu kišu s do 20 litara oborina na četvorni metar. Ta dva upozorenja na snazi su do prijepodnevnih sati.

Nakon toga trebao bi uslijediti kratkotrajno smirivanje vremena. No to se mijenja već od podneva za kada je upaljen i treći današnji meteoalarm za naše područje.

Evo na što posebno upozoravaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda:

Mjestimice olujni udari sjevernog vjetra. Najjači udari vjetra jači od 65 km/h.
BUDITE NA OPREZU zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Taj meteoalarm na snazi je do 21 sat.

Evo i prognoze za velikogoričko i zagrebačko područje za danas:

Promjenljivo oblačno uz mjestimičnu kišu ili pljuskove, osobito u noći i ujutro te ponovno popodne. U okolnom gorju kiša može prijeći u susnježicu ili snijeg. Umjeren do jak sjeverozapadni i sjeverni vjetar, popodne i navečer lokalno i s olujnim udarima, osobito u gorju. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 8 °C, a najviša dnevna između 12 i 14 °C. Navečer uz razvedravanje osjetno hladnije.

U utorak nas očekuje promjenjivo oblačan dan sa sunčanim razdobljima. Oborina ne bi trebalo biti, ali temperature neće prelaziti 7 do 8 stupnjeva Celzijevih.

U srijedu i dalje oblačno, temperature rastu pa će doseći i do 12 stupnjeva. Uvod je to u četvrtak kada bi živa u termometrima na goričkom području trebala preskočiti 15 stupnjeva i popeti se do 18. Navečer će ponovno biti kiše. Slično vrijeme očekuje nas i u petak.

A početak vikenda? Prema današnjim prognozama subota će biti izuzetno kišna…

Proljeće je tek počelo, a promjene vremena su česte. Zato nas ne bi trebao iznenaditi ni neki proljetni snijeg. Preklani nam se, podsjetimo se, zima vratila sredinom travnja, a i lani su početkom travnja pahulje snijega zabijelile Veliku Goricu i okolicu.

Objava Meteoalarm upaljen danas za čitavu Hrvatsku: Na goričkom području upozorenje zbog nevremena s grmljavinom, obilne kiše i jakog vjetra… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.