Prijava

Vaša prijava

Potpisana Povelja prijateljstva između zajednica sportskih udruga Velike Gorice i Preloga

[]

prijateljstva

Povelju prijateljstva potpisale su u srijedu sportske zajednice Velike Gorice i Preloga. Povelju su potpisali predsjednici i tajnici Sportskih zajednica Goran Kovačić i Darko Blažinčić s jedne te Dejan Naranđa i Neven Hercigonja s druge strane. Svoj potpis na Povelju stavio je i direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen.

Svečanom potpisivanju nazočili su gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar sa zamjenikom Nevenom Karasom i predsjednikom Gradskog vijeća Darko Bekićem, dok je delegaciju Grada Preloga, predvodio predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki.

– Mi kao Grad dajemo podršku našim sportskim udrugama. Drago nam je što možemo svjedočiti kruni vašeg rada i suradnje, gdje ovom Poveljom najbolje manifestirate sport. Sport je taj koji povezuje i usavršava, a isto tako sport je danas najjeftinija prevencija – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

Zajednica sportskih udruga grada Velike Gorice prati aktivnosti 20 različitih sportova u koje je uključeno oko 7.000 članova od čega je oko 3.372 natjecatelja mlađih od 18. godina i 1.278 starijih od 18. godina – kazao je Goran Kovačić, predsjednik goričke Zajednice sportskih udruga.

Prelog ima oko 1200 sportaša okupljenih u 31 sportskoj udruzi. Dejan Naranđa, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Preloga poručio je kako bilo kakvo bavljenja sportom, amaterski ili profesionalno se vrednuje kroz projekte.

Čelni ljudi sportskih zajednica Velike Gorice i Preloga sportsko prijateljstvo podigli su na jednu višu razinu potpisivanjem Povelje, što je u ime Hrvatskog olimpijskog odbora podržao i Hrvoje Balen.

Podsjetimo, Velika Gorica proglašena je Europskim gradom sporta za ovu godinu, a tu prestižnu titulu 2019. dobio je i Prelog.

prijateljstva
 

prijateljstva

prijateljstva

 

 

Objava Potpisana Povelja prijateljstva između zajednica sportskih udruga Velike Gorice i Preloga pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


HRVATSKI KUP FLORISTA 2023.- POZIV NA SUDJELOVANJE