Prijava

Vaša prijava

Sada je i službeno potvrđeno: Nogometni kamp HNS-a gradit će se u Velikoj Gorici

[]

kamp

Nakon današnjeg sastanka premijera Andreja Plenkovića s izaslanstvom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) posve je sigurno da će se nogometni kamp Hrvatskog nogometnog saveza graditi u Velikoj Gorici. U izaslanstvu HNS-a bili su predsjednik Marijan Kustić i izbornik Zlatko Dalić.

– Razgovaralo se o planiranoj izgradnji nogometnog kampa u Velikoj Gorici, koji je važan za hrvatsku reprezentaciju i razvoj nogometa. Vlada Republike Hrvatske će podržati taj projekt i ustupiti državno zemljište – priopćeno je iz Vlade.

– Nogometni kamp HNS-a definitivno dolazi u Veliku Goricu! Na današnjem radnom sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem potvrđena je potpora Vlade RH projektu nogometnog kampa HNS-a u našem gradu, te će Vlada za potrebe izgradnje kampa i ustupiti državno zemljište. Veliki projekt za Veliku Goricu i hrvatski nogomet – poručio je na Facebooku gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Črnko: Ovo je ostvarenje snova svih zaljubljenika u nogomet

Najavu izgradnje nogometnog kampa komentirao je i dopredsjednik HNS-a Nenad Črnko.

– Sve ono što smo pripremali u tišini danas je dobilo i službenu potvrdu. Meni osobno ovo je ostvarenje snova svih iskrenih zaljubljenika u nogomet u našem gradu i priznanje svim nogometnim djelatnicima gradskih klubova koji su svojim radom doprinijeli da nogomet u Velikoj Gorici ostane prepoznatljiv. Hvala gradu Velika Gorica i gradonačelniku Krešimiru Ačkaru, što su prepoznali važnost ovog projekta za budućnost razvoja i grada i sporta.

Naravno hvala vladi RH i premijeru Andrej Plenković na podršci projektu od kojeg će u budućnosti najviše benefita imati hrvatski nogomet i razvoj budućih naraštaja, a posebno moram istaknuti svog predsjesnika HNS-a Marijana Kustića koji je zajedno sa Izvršnim odborom saveza ustrajao na viziji razvoja sportske infrastrukture u Hrvatskoj.

Velika Gorica dobila je privilegiju da postane centar nogometa u Hrvatskoj, a prometnom infrastrukturom i zemljopisnim položajem to je i zaslužila. Ne smijemo nikako zaboraviti da je ovo povjerenje i velika obaveza svima nama da u budućnosti radimo na boljitku razvoja hrvatskog nogometa, a nikako ne zaboraviti da su čvrsti temelj baš mali klubovi i njihovi sportski djelatnici, poručio je Črnko.

 

Objava Sada je i službeno potvrđeno: Nogometni kamp HNS-a gradit će se u Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.