Prijava

Vaša prijava

U Velikoj Gorici je slobodno 250 radnih mjesta: Najviše se traže dostavljači i dostavljačice, no ponuđena plaća i nije previše atraktivna…

[]

dostavljači u velikoj gorici

U tijeku je velika potraga za radnicima. Nije to ništa novo, tako je svakog proljeća. Trenutačno je na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje aktivno 86 oglasa kojima se traži 250 radnika i radnica za rad u Velikoj Gorici.

Ukupno u Hrvatskoj je otvoreno gotovo 11.000 oglasa za posao s više od 26.000 slobodnih radnih mjesta. Istodobno, broj nezaposlenih osoba u Hrvatskoj je nešto više od 108.000.

Najtraženija radna mjesta na razini države su: prodavači, čistači, konobari, kuhari, medicinske sestre, vozači, skladištari.

Slično je i s oglasima za područje Velike Gorice. Najviše se traže prodavači, odnosno trgovkinje ili trgovci.

Ipak, u našem gradu se, barem sudeći prema ponudi slobodnih radnih mjesta na Zavodu za zapošljavanje, najlakše zapošljavaju dostavljači odnosno dostavljačice. Samo jednim oglasom tvrtka Rootax traži 54 dostavljača ili dostavljačica. Nudi se zaposljenje za određeno uz puno radno vrijeme, radi se u dvije smjene uključujući vikende i praznike.

Radi se o dostavljanju hrane, napitaka i proizvoda široke potrošnje skuterom putem mobilnih aplikacija. Poslodavac osigurava skuter, zaštitnu opremu i zajednički smještaj. Bruto plaća je 700 eura. Taj je natječaj otvoren još danas i sutra.

Istu plaću za isti posao u Velikoj Gorici nudi i tvrtka Vip kameni, a traži 20 dostavljača. U ovom slučaju radi se o dostavama biciklom ili pješke.

Dostavljače traži i Hrvatska pošta, radi se o deset slobodnih radnih mjesta, a natječaj je otvoren još danas. Radi se isto o radu na određeno i to u noćnoj smjeni. Plaća je tek neznatno bolja – 715 eura bruto.

Još je pet slobodnih radnih mjesta za dostavljače hrane u Velikoj Gorici na platformi Glovo ili Wolt, ali, osim naznake da postoji “mogućnost dobre zarade uz aktivne bonuse”, nije navdena konkretna plaća.

Pitanje je hoće li sva ova slobodna radna mjesta za dostavljače u Velikoj Gorici biti popunjena budući se nude ne baš atraktivna primanja. No možda poslodavci ne ciljaju primarno na nezaposlene Hrvate nego će dostavljače i dostavljačice pronaći među radnicima iz inozemstva?

Objava U Velikoj Gorici je slobodno 250 radnih mjesta: Najviše se traže dostavljači i dostavljačice, no ponuđena plaća i nije previše atraktivna… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.